Европейската комисия може да глоби България до 330 млн. евро

...
Европейската комисия може да глоби България до 330 млн. евро
Коментари Харесай

Енергийният министър: Глобата за газовия монопол може да достигне 330 млн. лв.

Европейската комисия може да санкции България до 330 млн. евро по делото за газовия монопол на " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз " и Българския енергиен холдинг (БЕХ), заяви по БНР министърът на енергетиката Теменужка Петкова

Петкова разяснява решението на Народното събрание да не се признава виновност по делото и увери, че то ще бъде спазено. След като страната не успее да реализира съглашение с Европейска комисия, се пристъпва към забранително решение, което съдържа санкция в размер, избран от комисията. " Тази санкция може да доближи до 10% от оборота на БЕХ. Максималният размер на санкцията би могъл да бъде 330 милиона евро ", уточни Петкова.

Тя изясни, че съществува вид, в случай че държавното управление признае осъщественото нарушаване глобата да бъде понижена с 30%. Съществувал е и вид за преструктуриране, сходен на този от делото на Европейска комисия против " Газпром ". Само че държавното управление не е съумяло да реализира съглашение във връзка с това преструктуриране, счита Петкова. " Просто считам, че разновидностите, които обсъждахме с Европейска комисия, не бяха в полза на българската страна ", сподели тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР