Европейската комисия изрази днес надежда, че ще бъде намерено подходящо

...
Европейската комисия изрази днес надежда, че ще бъде намерено подходящо
Коментари Харесай

ЕК: Чакаме до понеделник Белград и Прищина да намерят решение за регистрационните номера

Европейската комисия изрази през днешния ден вяра, че ще бъде открито " уместно решение " на разногласието за пререгистрацията на автомобилните номера преди крайния период в понеделник посредством договаряния сред Белград и Прищина.

Както сподели представителят на Европейската комисия Ерик Мамер, с посредничеството на пратеника на Европейски Съюз Мирослав Лайчак, " те би трябвало да намерят уместно решение ", цитира организация Бета.

Мамер уточни, че през вчерашния ден в Прищина ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е " поканила двете страни да продължат договарянията в границите на продължаващия разговор " и по този метод е дала отговор на въпроса на Бета по какъв начин Европейска комисия и Европейският съюз гледат на отхвърлянето на поканата на Европейски Съюз от косовските управляващи и Съединени американски щати да удължи периода за пререгистрация с още 10 месеца.

Говорителят на Европейска комисия Набила Масрали добави, че " има още три дни " до крайния период, избран от управляващите в Прищина, като акцентира, че позицията на Европейски Съюз е, че " би трябвало да се надяваме на решение ". Набила Масрали съобщи, че „ позицията на Съюза е ясна, не се е трансформирала и ще изчакаме да реагираме преди приключването на крайния период “.

Тя напомни и по-ранните изказвания на представителя на Европейска комисия Петер Стано, който акцентира през вчерашния ден, че „ е от изключителна значимост да се предотврати всичко, което води до по-нататъшно изостряне на обстановката и е належащо да се намерят решения за всички отворени въпроси в духа на компромис “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР