Европейската комисия иска ясен план от България за затваряне на

...
Европейската комисия иска ясен план от България за затваряне на
Коментари Харесай

ЕК с ултиматум към България за въглищните централи и парите за регионите


Европейската комисия желае явен проект от България за затваряне на въглищните централи и гаранция, че парите за районите няма да отидат единствено в София. Това са двете условия, сложени от Брюксел, с цел да бъдат признат за разглеждане Националния проект за възобновяване и развиване и Споразумението за партньорство за сегашния програмен интервал 2021 - 2027 година Това съобщи вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов пред Mediapool след представянето на доклада на служебния кабинет в сряда.

Амбицията на държавното управление е двата документа да бъдат импортирани допустимо най-скоро, само че всичко зависи от договарянията, които се водят с Брюксел.

" Изненадани сме какъв брой е внезапен тона на европейските институции във връзка с въглищните централи и прехвърлянето на средства за Югозападния район. Те не схващат какъв брой мъчно се взима решение в условия на политическа неустановеност ", сподели Пеканов.

Той уточни, че Еврокомисията не желае обтекаеми думи за закриване на централите като " скоро " или " дълготрайно ", а тъкмо закрепени дати по години какво ще се случва, като това би трябвало да бъде категорично записано в двата документа, с цел да бъдат отпуснати парите.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР