Европейската комисия иска да увеличи връщанията на нередовни мигранти и

...
Европейската комисия иска да увеличи връщанията на нередовни мигранти и
Коментари Харесай

С нова стратегия ЕС ще отпраща по-лесно нежеланите мигранти

Европейската комисия желае да усили връщанията на нередовни мигранти и показа " нова оперативна тактика " за тази цел. Само 21% от противозаконните мигранти се връщат в страните им по генезис, макар че молбата им за леговище е била отхвърлена.

 
Необходимо е незабавно след отхвърли държавите-членки да насочат искане за реадмисия за страната по генезис. Тогава ще можем да върнем тези хора в страните им на генезис. Важно е, че работим дружно. Държавите членки не могат да го създадат сами, нито Европейската комисия.
Илва Йохансон – еврокомисар по вътрешните работи

Молбите за леговище в Европейски Съюз са се нараснали с 50% през 2022 г или общо подадени 924 000 молби. Най-много са във Франция, Германия, Испания и Австрия. Проблемът е, че, съгласно европейските закони, не всеки има право на интернационална протекция, което оказва огромен напън върху системата за леговище.

Повечето от търсещите леговище са стопански мигранти.

 
Едно допустимо решение би било да се разширят каналите за легална имиграция, която понижава в Европа през последните 20 години. Това са хора, които желаят да дойдат в Европа, с цел да търсят работа, а Европа има потребност от работна ръка.
Катрин Уулърд – шеф на Европейския съвет за бежанците

Комисията е подготвена да сътвори работни места, със ценене на правата на индивида в приемните страни. Но Уулърд твърди, че би било по-добре ресурсите да се съсредоточат върху съдействието за развиване.

 
Истинската спънка е в страните по генезис. Поради непопулярността и възмущението от напъните и натиска над Европа да върне тези хора назад, това не е приоритет за доста от тези страни. Особено в подтекст, в който те се възползват от парични преводи, познания и опит, насъбрани от техни жители, които са се открили в чужбина.
Катрин Уулърд – шеф на Европейския съвет за бежанците 

Политическият документ ще бъде разискван на неофициалната среща на министрите на вътрешните работи и правораздаването в Стокхолм тази седмица. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР