Европейската комисия (ЕК) одобри схема за държавна помощ за Румъния

...
Европейската комисия (ЕК) одобри схема за държавна помощ за Румъния
Коментари Харесай

ЕС отпуска на Румъния държавна помощ от 4 млрд. евро

Европейската комисия (ЕК) утвърди скица за държавна помощ за Румъния в размер на 4 милиарда евро, включваща обезпечени заеми и безплатни средства, за подкрепяне на локални, съобщи БГНЕС.

В рамките на схемата, на румънската страна са обезпечени заеми в размер до 17,8 милиарда румънски крони (3,6 милиарда евро) и безплатни средства в границите на бюджет от 1,9 милиарда румънски крони (360 млн. евро), обвързван с обезпечените заеми. По-конкретно, безвъзмездните средства ще покриват банковите такси (застраховка, управление) за целия интервал на заема и лихвата за 12 месеца.

От 12 септември заинтригуваните компании могат да се записват в платформата Imminvest.ro, с цел да аплайват за средствата, предоставени по програмата IMM Invest Plus, като употребяват всеки от нейните съставни елементи: IMM Invest Romania, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation и Rural Invest, заяви Wall-street.ro.

Що се отнася до размера на помощта под формата на директни безплатни средства, тя е лимитирана до 62 000 евро и 75 000 евро за всеки адресат, работещ надлежно в секторите селско стопанство и риболовство и аквакултури, и до 500 000 евро за всяко дружество, работещо в някой от другите браншове.



Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР