Европейската комисия (ЕК) обяви първия полет като част от хуманитарния

...
Европейската комисия (ЕК) обяви първия полет като част от хуманитарния
Коментари Харесай

ЕС изпрати повече от 90 тона хуманитарна помощ за Афганистан

Европейската комисия (ЕК) разгласи първия полет като част от филантропичния въздушен мост до Афганистан, който беше засегнат от земетресенията при започване на октомври .

" След неотдавнашната поредност от опустошителни трусове в Афганистан, Европейски Съюз е решен да разшири нашата помощ и поддръжка за афганистанците в потребност ", сподели Янез Ленарчич, член на Европейска комисия за ръководство на рецесии, посочи АП.

В понеделник 92 тона незабавни доставки бяха доставени в град Херат . Товарът включваше по-специално одеяла и комплекти за зимно съоръжение на палатки, 20 тона медикаменти за Световната здравна организация, 15 тона храна за Световната стратегия по храните, се споделя в официално съобщение на Европейска комисия.

В близко бъдеще се възнамерява осъществяването на втори и трети полет - до Херат и Кабул. Те ще доставят помощ от Ирландия, Италия и филантропични сътрудници от Европейски Съюз. Франция също по този начин активизира потенциал за превоз и предпазване, с цел да даде помощ на афганистанското население .

Европейска комисия напомня, че след първото земетресение в Афганистан на 7 октомври Европейски Съюз утвърди пакет от филантропична помощ, включващ 2,5 милиона евро финансиране за филантропични сътрудници на място, както и помощ в натура от личните запаси на Европейския потенциал за филантропична реакция ( EHRC).
 Второ мощно земетресение удари Афганистан
Второ мощно земетресение удари Афганистан

Епицентърът е още веднъж в региона на Херат

Заедно с плануваните полети общата сума на помощта във връзка със земетресението в Афганистан е 4,5 милиона евро .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР