Европейската комисия (ЕК) е съгласна с искането на някои страни-членки

...
Европейската комисия (ЕК) е съгласна с искането на някои страни-членки
Коментари Харесай

ЕК отговори на Бойко Борисов и още четирима евролидери: Ваксините се разпределят прозрачно

Европейската комисия (ЕК) е съгласна с настояването на някои страни-членки от Европейски Съюз имунизациите да се разпределят сред европейските страни съразмерно на тяхното население. Това се показва в изказване на Европейска комисия, публикувано в събота в Брюксел в отговор на писмо до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен от пет страни от Европейски Съюз - Австрия, България, Латвия, Словения и Чехия, в те упорстват за европейска среща на върха по казуса за справедливото систематизиране на имунизациите против новия ковид, оповестява ТАСС.

„ Разпределението на дозите ваксини в границите на предварителните съглашения за покупка се прави по транспарантен развой. Европейската комисия е съгласна с неотдавнашните изказвания на няколко държави-членки, че най-справедливото решение за разпределението на дозите на имунизацията е съразмерно на популацията на всяка страна. Именно това решение предложи Европейската комисия за всички предварителни контракти за покупко-продажба. Това е заслужено решение, защото вирусът заразява еднообразно на всички места, във всички елементи на Европейски Съюз “, се споделя в позицията на Европейската комисия.

В същото време Европейска комисия акцентира, че страните от Европейски Съюз „ са решили да се отдалечат от предлагането на Европейската комисия, добавяйки еластичност, която разрешава да се съгласува друго систематизиране на дозите, отчитайки епидемиологичната обстановка и потребностите от имунизация на всяка страна ". "В сходство с тази система, в случай че държава-членка реши да не одобри пропорционалното систематизиране, дозите се преразпределят сред другите заинтригувани страни. Ако страните желаят да се върнат към пропорционалната основа, те ще би трябвало да реализират съглашение, " се споделя още в документа, представен от ТАСС./glasove.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР