Европейската комисия е уведомила всички държави-членки за изтичането на данни

...
Европейската комисия е уведомила всички държави-членки за изтичането на данни
Коментари Харесай

Европейската мрежа за борба с ДДС измамите - EUROFISC, е хакната в България


Европейската комисия е уведомила всички държави-членки за приключването на данни при хакерската офанзива против Национална агенция за приходите

Хакери от България са получили достъп до големи количества информация, в това число досиета от мрежата на Европейски Съюз за битка с измамите – EUROFISC. Това е станало при хакерския пробив в Национална агенция за приходите, при който бяха изтеглени и данните на близо 5 млн. българи. Някои файлове съдържат информация за банковите сметки на български жители в чужбина.

Това разкрива Euroactiv. Медията се базира на отговор от Европейската комисия.

От Брюксел са прецизирали, че са в непрекъснат контакт с българските управляващи и следят развоя на обстановката.

Една от най-чувствителните бази данни, която е хакната, наподобява е тази на EUROFISC, механизъм, очакван от държавите-членки за бързо и целеустремено шерване на информация в битката с проведените измами с Данък добавена стойност. Тази система за битка с измамите беше въведена през 2012 година

На въпрос от EURACTIV за коментар, представителят на Комисията Йоханес Барке съобщи, че Европейска комисия е осведомена с отчетите и е в контакт с българските управляващи.

Комисията е уведомила всички държави-членки за приключването на данни. Ще продължим да следим обстановката, сподели Барке.

Хакерската офанзива против Национална агенция за приходите е неприятна вест за България в подтекста на кандидатурата ѝ за присъединение към Шенген, организация с доста сензитивна база данни, разяснява Euroactiv.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР