Европейската комисия е съгласувала със страните членки мерки за защита

...
Европейската комисия е съгласувала със страните членки мерки за защита
Коментари Харесай

Брюксел планира до края на юли да въведе мерки за защита от митата на САЩ за стоманата

Европейската комисия е съгласувала със страните членки ограничения за отбрана на европейския пазар от митата на Съединени американски щати върху стоманата и до края на юли възнамерява да ги вкара в действие. Това заяви през днешния ден пресслужбата на Еврокомисията.

" Планът на Еврокомисията за въвеждане на ограничения за отбрана на европейския пазар от последствията на митата на Съединени американски щати за стоманата ще бъде задействан до края на юли. Той получи необятно утвърждение от страните от общността ", показва пресслужбата, представена от международните организации.

Очаква се Европейски Съюз да вкара защитни мита за стоманата, които да влязат в действие, в случай че вносът на европейския пазар се усили, в опит европейските производители да бъдат предпазени от вторичните последствия на американските мита, прецизира ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според нови статистически данни се регистрира увеличение на стоманените артикули, достигащи пазара на Европейски Съюз, откогато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи мита от 25 % върху вноса на стомана, отбелязва Еврокомисията.

Мярката, която евентуално ще влезе в действие в средата на юли, ще дефинира квоти за вноса в Европейски Съюз на редица стоманени артикули. След като квотите бъдат достигнати, ще бъдат налагани по-високи мита, без значение от произхода на стоките. Еврокомисията следи деликатно и вноса на алуминий, за който Тръмп наложи вносни мита от 10 %.

Еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом съобщи в туит, че е разтревожена от взаимното въвеждане на нараснали мита сред Китай и Съединени американски щати, осведоми " Ройтерс ". " Тревожно развиване с ескалацията на митата сред Съединени американски щати и Китай. Явно вреди на международната стопанска система. Търговските войни са нещо неприятно и не са лесни за печелене ", написа Малмстрьом.

На 22 юни Европейски Съюз наложи мита за артикули от Съединени американски щати на стойност 2.8 милиарда евро в отговор на американските ограничения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР