Европейската комисия е изпратила до бившата заместник-председателка на институцията Нели

...
Европейската комисия е изпратила до бившата заместник-председателка на институцията Нели
Коментари Харесай

Търсят обяснения от бившата зам.-председателка на ЕК Нели Крус заради лобизъм

Европейската комисия е изпратила до някогашната заместник-председателка на институцията Нели Крус от Нидерландия писмо с искане за пояснения във връзка публикация за интернационално журналистическо следствие, водещо до подозрения в лобизъм . Това удостовери представител на комисията.

Видяхме изявленията, вършим оценка. Не бързаме да вършим заключения, сподели представителят. Той добави, че някогашните еврокомисари имат отговорности и някои случаи е допустимо при подозрения за нарушаване да бъдат отпратени към Съда на Европейски Съюз. 

" Досиетата Юбър " са следствие по вътрешни документи на превозвача, получени от Международния консорциум на проверяващите публицисти. В. " Монд " стига до заключението, че е забъркан френският президент Еманюел Макрнон в качеството му на министър на стопанската система сега на събитията, в интерес на американската компания.

В. " Гардиън " отбелязва намесата на Крус в интерес на дейностите на сдружението в Европейски Съюз и последващото й публично присъединение към компанията след приключването на така наречен " период на изстудяване " след отдръпване от Европейска комисия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР