Европейската комисия да преговаря за споделянето на неизползваните ваксини срещу

...
Европейската комисия да преговаря за споделянето на неизползваните ваксини срещу
Коментари Харесай

Държави, сред които и България, призовават ЕК да не купува нови ваксини срещу Covid

Европейската комисия да договаря за шерването на неизползваните ваксини против Covid-19 от страните членки на Европейски Съюз и да не закупува нови ваксини. За това са призовали болшинството страни членки, в това число и България на постоянното съвещание на Съвета на Европейския съюз по претовареност, обществена политика, опазване на здравето на 29 маррт, резултатите от което бяхаа утвърдени на съвещанието на Министерския съвет в сряда. Държавите, измежду които и България, са призовали за намиране на стабилно решение по отношение на установените остатъци от ваксини.

Акцент в полемиката на здравните министри на Европейски Съюз е била тематиката за здравната и филантропичната обстановка в Украйна.

Полската делегация е популяризирала декларация, подкрепена от общо 11 страни членки, в това число България, за основаването на специфичен фонд за целево подкрепяне на здравното обслужване и медицинските грижи, полагани за украинските бежанци.

В своето изявление България е заявила, че обезпечава всички нужни грижи за признатите украински бежанци. С оглед на непрекъснатия бежански поток и подхванатите дейности на равнище Европейски Съюз за съгласуван отговор на рецесията, България дефинира Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз като главен канал за обезпечаване на помощ.

Друга основна мярка е осъществяването на имунизации за ограничение на всички благоприятни условия за пораждане на огнища на инфекциозни болести. При отчитане на последствията от Covid пандемията и новите провокации, подбудени от рецесията в Украйна, извънредно значимо е Европейски Съюз да подсигурява финансова поддръжка, която да укрепи здравните системи на страните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР