Европейската инвестиционна банка ще окаже съдействие на България по проекта

...
Европейската инвестиционна банка ще окаже съдействие на България по проекта
Коментари Харесай

Ето кой ни дава рамо за детската болница

" Европейската капиталова банка ще окаже подпомагане на България по плана за градеж на Националната детска болница ". Това сподели служебния министър председател Гълъб Донев пред публицисти в Горна Баня.

" Горд съм, че в рамките единствено на три месеца служебното държавно управление имаше решение с избора на терен за болничното заведение ", акцентира Донев. По думите му теренът е на уместно място - надалеч от града и наоколо до парк.
-->
Той сподели още, че израелски експерти също ще окажат експертна помощ при правенето на плана за новото лечебно заведение. " Българските деца заслужават да имат високотехнологична, многопрофилна, национална детска болница, в която да се оферират най-съвременните способи за лекуване на деца ", съобщи министър председателят. 

Донев изрази мнение и за това допустимо ли е съставянето на постоянно държавно управление с третия мандат. Той съобщи, че е оптимист, че партиите от 48-ото Народно заседание ще намерят метод да излъчат постоянно държавно управление.

На въпрос би ли поел още веднъж премиерския пост при последващо служебно държавно управление, той уточни, че все още не е разговарял с президента за идващ мандат отпред на служебно държавно управление. 

Премиерът Гълъб Донев, дружно със служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев и служебния министър на районното развиване Иван Шишков, посети терена, избран за градеж на Националната детска болница.С решение на Министерския съвет от 2 ноември 2022 година беше признато новото лечебно заведение да бъде издигнато върху терен в кв. " Горна баня " на столичния регион " Овча купел ", който се намира в непосредствена непосредственост до болничното заведение по ортопедия " Проф. Бойчо Бойчев ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР