Европейската инвестиционна банка и Здравна инвестиционна компания за детска болница“

...
Европейската инвестиционна банка и Здравна инвестиционна компания за детска болница“
Коментари Харесай

ЕИБ подпомага строежа на Детската болница с анализ на нуждите от педиатрични грижи

Европейската капиталова банка и „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД подписаха контракт за техническа помощ през днешния ден, оповестяват от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. По този метод Европейската капиталова банка (ЕИБ) ще поддържа построяването на Национална детска болница в България, прецизират от там.

В рамките на Договора ще бъде създаден и показан безплатно разбор на педиатричните грижи в България. Тази активност ще бъде изпълнена в идващите шест месеца и ще включва: изчерпателен разбор на положението на педиатричните здравни грижи, в това число на потребностите от човешки запаси и съоръжение, на взаимовръзките сред обособените структури, равнища и детайли на системата на опазване на здравето – както на районно, по този начин и на национално равнище. На тази база ще се показват нужните заключения и рекомендации, които да доведат до даване на ефикасни, качествени и налични здравни услуги в бъдеще, осведомят от Министерство на здравеопазването.

Анализът следва да показа и справедливи данни за потребностите от педиатрични здравни услуги, които да послужат като основа за точно дефиниране на структурата, обсега и функционалността на Националната педиатрична болница. Данните от него ще оказват помощ за вземането на стратегически решения за развиване на детското опазване на здравето в подтекста на политиките за демографско развиване на страната, тъй че то да подсигурява най-високия постижим стандарт на здравословно положение на всяко дете посредством достъп до профилактика и здравни услуги, споделят още от ведомството.

Провеждането на Анализ на потребностите от педиатрични грижи в България от страна на специалисти, ангажирани от Европейска капиталова банка, би било най-хубавото решение за бъдещо обмисляне на педиатричните здравни грижи в страната и за дефиниране на обсега от действия, които Националната детска болница би следвало да дава в дълготраен проект, считат от Министерство на здравеопазването.

В процеса на правене на Анализа се планува да се организира изследване на настройките на педиатричната общественост към бъдещата Национална детска болница, което ще се осъществя благодарение на социологическа организация с експертност в региона.

Вследствие на направения Анализ ще бъде направен Доклад за съществуващо предложение на педиатрични грижи, регистрирани потребности и регистрирани дефицити. Получените данни и изводи следва да послужат за дефинитивно правене на конструкция и потенциал на Националната детска болница въз основа на препоръчаната индикативна конструкция от експертната група педиатри, осведомят още от Министерството.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР