Европейската и Световна шампионка Тайбе Юсеин и селекционерът на националния

...
Европейската и Световна шампионка Тайбе Юсеин и селекционерът на националния
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин: Търпението и усилената работа са ключът към златото

Европейската и Световна шампионка Тайбе Юсеин и селекционерът на националния ни тим по битка за дами Петър Касабов са състезател и треньор №1 на месец октомври в обичайна анкета на Пресклуб " България ", съобщи кореспондент на БГНЕС. 27-годишната боркиня получи 15 гласа от вероятни 19, като нейни подгласници са Олимпийската шампионка от младежките игри в Буенос Айрес Александра Начева (два гласа) и кандидатът за Световната купа в тежка категория Кубрат Пулев (два гласа). Касабов печели даже още по-убедително, откакто получава 18 гласа.

На въпрос на нашата организация най-хубавата ни състезателка в категория до 62 кг. отговори по този начин: " Търпението и усилената работа са повода да заставам пред вас като по едно и също време Европейска и Световна шампионка ". След голям брой оценки, Юсеин най-накрая съумя да завоюва убягващия й златен орден. Тя първо победи на Европейското в Каспийск през май, а по-късно на Световното в Будапеща през октомври. По този метод тя се трансформира в първата българска състезателка със Световна купа след Станка Златева.

Нейният треньор - Петър Касабов, печели за повторно през тази година премията за треньор на месеца. Той съобщи, че сега националките са в " дейна отмора " и се чака да влязат в залата едвам през декември. По неговите думи миналата година е една от най-успешните за женската ни битка и се надява и отсега нататък девойките да демонстрират същото усърдие. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР