Европейската футболна централа (УЕФА) ще накаже отборите на Пари Сен

...
Европейската футболна централа (УЕФА) ще накаже отборите на Пари Сен
Коментари Харесай

Наказание за нарушаване на финансовия феърплей грози ПСЖ и Марсилия

Европейската футболна централа (УЕФА) ще накаже тимовете на Пари Сен Жермен и Олимпик Марсилия за нарушение на финансовия феърплей, оповестява френският вестник "Екип ".

Изданието разкрива, че от юни предходната година Комисията за финансов надзор на клубовете на УЕФА следи парижани за загуби, които надвишават 30 милиона евро за последните три финансови години. "Екип " отбелязва, че загубите на Олимпик Марсилия не са толкоз забележителна сума.

И двата френски клуба ще бъдат осъдени финансово. Те ще би трябвало да се оправят със обстановката през идващите три сезона, с цел да избегнат по-сериозни наказания.

В края на предишния сезон Пари Сен Жермен стана първенец на Франция, а Олимпик Марсилия приключи на второ място. И двата тима ще играят в групите на Шампионска лига през 2022/2023.

Финансовият феърплей беше утвърден от УЕФА през 2010-а и е в действие от 2011 година. В рамките му клубовете, които имат право на присъединяване в шампионатите под егидата на УЕФА, би трябвало да потвърдят, че нямат просрочени финансови отговорности за настоящия сезон към други клубове, играчи, обществени и данъчни служби.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР