Eвропейската футболна асоциация (УЕФА) повече няма да помага и съдейства

...
Eвропейската футболна асоциация (УЕФА) повече няма да помага и съдейства
Коментари Харесай

Заради инциденти УЕФА спира да праща елитни съдии в Гърция

Eвропейската футболна асоциация (УЕФА) повече няма да оказва помощ и спомага на Гръцкия футболен съюз (ЕПО) за изпращането на водещи арбитри от категория Елит и Категория 1, които да управляват дербитата в локалното състезание. Това излиза наяве от регулярно писмо, изпратено от шефа на УЕФА Александър Чеферин до гръцкия му сътрудник Панайотис Балтакос.

Както е известно, повече от пет години мачовете с най-голямо значение за класирането в Гърция се управляват от чужденци, защото клубовете считат, че гръцките арбитри нямат качествата да се оправят с тежестта на срещите. Български съдии като Георги Кабаков, Ивайло Стоянов и Драгомир Драганов също са били измежду назначенията, както на терена, по този начин и като съдии за ВАР.

Причината за решението на УЕФА са два скорошни случая, в които " доста граници бяха преминати ". Първият е физическо нахлуване с юмруци над известния италиански арбитър Давиде Маса след края на мача Олимпиакос – АЕК (Атина). Втората преживелица е скорошният случай с полските съдии, които трябваше да управляват АЕК (Атина) – Арис (Солун), само че не бяха позволени до терена. Първоначално те бяха упрекнати, че са пристигнали в нетрезво положение, само че това се оказа подправена информация. След това пък самите те обясниха по какъв начин са били атакувани от чужд за тях човек, а шефът на гръцките съдии – англичанинът Стив Бенет, отхвърли да им даде мача под натиска на медиите.

" В продължение на скорошната ни преписка би трябвало да Ви осведомявам, че УЕФА беше осведомена с дълбока горест и мощна угриженост за различен случай, обвързван с обидно и принудително държание по отношение на футболните съдии, които бяха назначени да управляват последните мачове от гръцкия шампионат. Въпреки взаимните ни старания и в светлината на последните събития, УЕФА преразгледа решението си за изпращането на рефери от категория Елит и категория " А " за управление на плейофните мачове от гръцката Суперлига и реши за момента да приключи тази процедура. Тези произшествия са отвън футбола и ние сме откровено признателни за вашата угриженост по въпроса и всички непрекъснати старания на Гръцката футболна федерация и гръцкото държавно управление за попречване на сходни неща. В този миг обаче би трябвало да дадем приоритет на сигурността на нашите публични лица, които би трябвало да бъдат държани надалеч от сходни враждебни и рискови обстановки. Пожелаваме Ви триумф с решаването на казуса ", се споделя в писмото на Чеферин до гръцкия футболен съюз.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР