Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) предоставя 75 млн.

...
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) предоставя 75 млн.
Коментари Харесай

Истанбул се превръща в зелен град с подкрепата на ЕБВР

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) дава 75 млн. евро на градските управляващи на Истанбул за построяването на метролинията Goztepe-Atasehir-Umraniye. Те са продължение на заем от 97,5 млн. евро, възложен на града през 2019 година, напомнят от пресслужбата на финансовата институция.

Строителният план е самодейност по програмата на Европейска банка за възстановяване и развитие за зелени градове, която поддържа градските вложения в зелени и устойчиви решения, въвеждани в интерес на декарбонизацията. Истанбул се причисли към програмата за зелени градове през 2021 година, която включва Измир, Газиантеп и Анкара.

„ Радвам се да подпиша първия план на Европейска банка за възстановяване и развитие за зелени градове в Истанбул, подкрепящ устойчивата градска подвижност, намалявайки времето за пътешестване, тапите и замърсяването на въздуха и възстановяване на качеството на живот на своите жители. Този план също по този начин предизвиква пола и включването посредством образователна стратегия за 400 младежи в Истанбулската компания на метрото и създаването на План за деяние за равни благоприятни условия. Истанбул е един от най-големите градове в програмата на Европейска банка за възстановяване и развитие за зелени градове от над 50 града и ние чакаме с неспокойствие да работим по доста повече планове, с цел да подкрепим упоритостта на града да стане още по-зелен и по-приятен за живеене “, посочи Нандита Паршад, ръководещ шеф на групата за устойчива инфраструктура в Европейска банка за възстановяване и развитие, по време на подписването на контракта.

Истанбул също се ангажира с създаването на проект за деяние за зелен град, с цел да даде приоритет на локалните екологични провокации и да показа проект за целенасочени вложения и политически дейности, с цел да улесни пътя си към нулева чиста облага.

 „ Железопътните мрежи играят огромна роля във визията, която имаме за Истанбул. Ние влагаме съществено в линии на метрото, които са екологични, комфортни и бързи ”, акцентира Екрем Имамоглу, кмет на града с 15.6 милиона поданици.

Европейска банка за възстановяване и развитие е един от водещите институционални вложители в Турция. Тя е вложила над 17,2 милиарда евро в 385 плана в страната от 2009 година до момента, множеството от които в частния бранш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР