Европейската банка за развитие ще подпомогне извършването на анализа за

...
Европейската банка за развитие ще подпомогне извършването на анализа за
Коментари Харесай

Меджидиев: Европейската банка за развитие ще помогне за анализа на детската болница

Европейската банка за развиване ще подкрепи осъществяването на разбора за националната детска болница. Това сподели служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев по време на Powers Summit - новаторската платформа за конструктивен, действен разговор, лице в лице сред властта, бизнес водачите, науката и гражданския бранш.        

Започнахме с дребни цели, които си поставихме, само че не мога да реформирам опазването на здравето, добави той и уточни, че е почнал планът за детска болница, учредено е мястото за нея, подготвена е създаването на разбора и всички педиатри са обединени за тази идея. Друга самодейност, която е почнала, е обезпечаване на държавно финансиране на регионалните лечебни заведения, защото те са стълбът на опазването на здравето ни, сподели още той. 

Министър Меджидиев уточни още, че дружно с Министерството на образованието и науката работят по опцията за откриване на филиали за образование на медицински сестри във всички медицински университети.

Вратата на кабинета ми е отворена пети месец, само че би трябвало да загърбим политическите пристрастия, сподели още министър Меджидиев. Не се усещам политик, 30 години съм доктор и ще продължа да бъда подобен, добави той. 

Средствата в опазването на здравето би трябвало да са ориентирани за резистентност на системата, сподели ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров. Д-р Маджаров разгласи пред присъстващите на форума, че екип от специалисти е създал план на модел за остойностяване на лекарския труд, който следва да бъде предпазен пред министерствата на опазването на здравето и на финансите и акцентира, че продължаващото образование на медиците би трябвало да бъде наложително. 

Проблемите бяха неглижирани и към този момент станаха рецесии, а главен проблем е финансирането на системата, сподели Велина Григорова, ръководител на Българския фармацевтичен съюз. По думите й няма по какъв начин бюджетът за опазване на здравето да е еднакъв и системата да остане постоянна и спокойна, в случай, че инфлацията се покачва.

На форума „ Власт, чувай! “ участват народни представители, министри, дипломати и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР