Европейската агенция по лекарствата даде условно пазарно разрешение за европейския

...
Европейската агенция по лекарствата даде условно пазарно разрешение за европейския
Коментари Харесай

EMA препоръчва ваксината на Джонсън и Джонсън за одобрение от ЕС

Европейската организация по медикаментите даде условно пазарно позволение за европейския пазар за против Covid- 19 за хора над 18 години, съобщи БНР.
След цялостна оценка, комисията за медикаменти за хората взе умозаключение с консенсус, че данните от имунизацията дават отговор на критериите за успеваемост, сигурност и качество.
Това е четвъртата ваксина, на която организацията дава зелена светлина за пазара на Европейски Съюз след тези на " Бионтех/Пфайзър ", " Модерна " и " АстраЗенека ".
Това е първата ваксина, която е задоволителна единствено в една доза. Клиничните проучвания са обхванали над 44 хиляди души над 18 години в Съединените щати, Южна Африка и Латинска Америка.
се разказват като умерени и отминават няколко дни след имунизацията. Най-често срещаните са болки на мястото на слагането й, главоболие, отмалялост, болки в мускулите, гадене.
Това позитивно мнение ще даде още една опция на управляващите в Европейски Съюз да се борят с пандемията и да защитят живота и здравето на своите жители, сподели Емер Кук - изпълнителен шеф на EMA. Това е първата ваксина, която може да бъде използвана в еднократна доза.
Резултати от клинично изпитване откриха, че имунизацията Янсен е ефикасна за попречване на при хора на възраст над 18 години.
Проучването откри 67% понижение на броя на симптоматичните случаи на COVID-19 след 2 седмици при хора, получили имунизацията, което значи, че имунизацията е имала 67% успеваемост, написа в информацията на уеб страницата на ЕМА.
Подчертава се, че ще продължат наблюденията за сигурността и успеваемостта на имунизацията.
Как работи имунизацията Янсен?
 Европейска комисия: Проблемите на Johnson&Johnson няма да нарушат снабдяването с ваксина Европейска комисия: Проблемите на Johnson&Johnson няма да нарушат снабдяването с ваксина
Производствени проблеми с имунизацията на JohnsonJohnson в Съединените щати няма да се отразят като цяло на снабдяването в Европейс...
Ваксината работи, като приготвя тялото да се отбрани против COVID-19. Състои се от аденовирус, модифициран да съдържа гена за основаване на протеина на SARS-CoV-2, който му е нужен, с цел да проникне в клетките на тялото.
Аденовирусът предава гена SARS-CoV-2 в клетките на имунизираното лице. След това клетките могат да употребяват гена, с цел да създават шипов протеин. Имунната система на индивида ще разпознае протеина като непознат, ще създаде антитела и ще задейства Т клетките против него
По-късно, в случай че влезе в контакт с вируса SARS-CoV-2, имунната система на имунизираното лице ще разпознае протеина и ще бъде подготвена да отбрани тялото против него.
Аденовирусът във имунизацията не може да се развъжда и не предизвиква болести.
Припомняме, че преди дни компанията " Джонсън и Джонсън " е предизвестила, че е изправена пред проблем, който може да усложни осъществяването на проектите за изпращане на 55 милиона дози до страните-членки през второто тримесечие. Засега уведомлението е единствено, че компанията е " под стрес " поради проблеми със снабдяването със съставки и съоръжение. Това към момента не значи, че е невероятно да се извърши контрактуваното, само че е съобщение за нерешителност за периодите до края на юни. Ваксината е аденовирусна, т.е. употребява същата технология като " АстраЗенека " и Оксфорд, само че е първата, която се слага единствено с една доза. Компанията се ангажира да достави 200 милиона дози за блока тази година. Заявеното от българското държавно управление количество е 2 милиона дози, задоволителни за 2 милиона души, т.е. над половината от подлежащите на имунизиране в страната. Новината заяви извънредно " Ройтерс ", базирайки се на представител на Европейски Съюз, който взе участие директно в поверителните диалози с американската компания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР