Европейска партия Волт категорично не приема и се противопоставя на

...
Европейска партия Волт категорично не приема и се противопоставя на
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Нали помните, че Данаил Кирилов с ДПС пробва да махне преференциите

Европейска партия Волт изрично не приема и се опълчва на номинацията на Данаил Кирилов за министър на правораздаването.

„ Категорични сме, че индивидът, който в среднощ се опита да обезсмисли преференциалния избор в съглашателство с Движение за права и свободи, не би трябвало да има нужния заем на доверие, с цел да оглави толкоз значим сектор в изпълнителната власт, от който хората чакат бистрота и действителна смяна ", съобщи лидерът на листата на Волт България Настимир Ананиев, представен от offnews.bg .

Саботажът на мажоритарния избор, който беше предотвратен след проведения митинг от Волт и твърдата ни позиция по тематиката, целеше само спокойствието в партийните централи, които желаят да дефинират на избираеми места единствено „ послушковци ". По този метод освен не почитат своите лични гласоподаватели, само че щяха да се дискредитират волята на българските жители в изборната система, а и на демокрацията като цяло.

Смущаващото в тази ситуация е, че като ръководител на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов по този начин и не пое отговорност за скандалното решение с мажоритарния избор. Стигна се даже до комична обстановка, при която промени напълно позицията си под натиска на премиера Бойко Борисов и най-после сякаш потегли да брани преференциите. По този метод за следващ път сподели на обществото, че му липсва каквато и да било политическа поредност и логичност, които са извънредно наложителни за министерски пост. Това, апропо, се потвърждава и от политическото номадство на Кирилов, който до преди 10 години беше общински консултант в София от квотата на Българска социалистическа партия.

Призоваваме премиера Борисов да изтегли кандидатурата на Данаил Кирилов предвид на компрометиращите дейности при опита за заледяване на преференциалния избор. Смятаме, че сходно предлагането е израз по-скоро на късата юридическа пейка в ГЕРБ, в сравнение с допустимо решение за тежките проблеми в Министерството на правораздаването. Припомняме, че Европейска комисия постоянно подлага на критика България поради тежките нарушавания в този бранш. Освен това неприятното правораздаване е в основата на решението на Холандия и Германия да блокират участието ни в „ Шенген ". Именно заради тези аргументи се нуждаем от пореден специалист с визия и мотивация да усъвършенства доста правораздаването, което да обезпечи заслужен и европейски живот за българските жители.

Европейска партия Волт следи с изключително внимание и имотните кавги по най-високите етажи на властта и администрацията. Смятаме за съответна реакцията на Прокуратурата, която стартира инспекция. Все отново съветваме изпълнителната власт да се въздържа от апели и вмешателство в правосъдната система, защото по този метод се компрометира разделянето на управляващите.

Основен въпрос по отношение на обстановката в Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е в действителност има ли съпротива в лицето на Българска социалистическа партия в българския парламент. Въпросът ни е риторичен, защото всички 5 политически субекта от 44-то Народно заседание са едно цяло и съставляват 30-годишния преход и статуквото в България.

Българска социалистическа партия могат да предизвикват процедура по премахване на ръководителя на Антикорупционната комисия, само че когато ти самият си заседнал в корупционни покупко-продажби до шията, по-добре да седиш приклекнал и отвън Народното събрание.

Политическият съвет на Волт България е безапелационен, че народните представители би трябвало да извършват своя честен дълг и да работят в интерес на жителите, което е част и от тяхната клетва, която дават при встъпването в служба. Това обаче мъчно се реализира, когато депутатите не се появяват в Народното събрание, където би трябвало да създадат действителната смяна, а обикалят страната като следващата PR акция.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Ко
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР