"Европа закъсня. И все повече продължава да изостава. В ЕС

...
"Европа закъсня. И все повече продължава да изостава. В ЕС
Коментари Харесай

Мажд Алгафари: Европа закъсня! Няма сила, която да спре мигрантите

"Европа закъсня. И от ден на ден продължава да изостава. В Европейски Съюз има нещо доста мудно и това е бюрокрацията. Докато водачите се съберат, обмислят, решат и подпишат избрани контракти се натрупат редица проблеми. Необходимо е да бъдем твърди и да решаваме нещата на момента ", разяснява в утринния блок на Bulgaria ON AIR журналистът и преводач Мажд Алгафари.

По думите му е невероятно да бъдат затворени границите за бежанци, защото, в случай че такива дойдат няма по какъв начин да бъдат върнати. А парадоксът в тази ситуация е, че в случай че пък ги приемем в страната ще нарушим признатите клаузи.

"На приказки всичко може да се случи. В реалност обаче нещата са разнообразни. А когато пък налице са и трафиканти, няма мощ, която може да спре мигрантите да доближат до своята цел ", акцентира Алгафари.

По-рано през днешния ден ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни сподели, че срещата на върха на Европейски Съюз, която ще се организира в края на седмицата, е последният късмет очакванията на половин милиард европейски жители да не останат напразни. Страните - членки на Европейски Съюз ще би трябвало да намерят общо решение за контролиране на миграцията в Европа.

Според Таяни за задачата е належащо по-тясно съдействие сред Европейски Съюз и директните африкански страни като Мароко, Тунис, Либия, Мали, Мавритания, Чад и Алжир, а даване на финансова поддръжка на тези страни, както бе постъпено с Турция, ще спомогне никой от Северна Африка повече да не се пробва да се добере до Европа по море.

"Между 7 и 10 милиарда евро е финансовият поток приближаващ от бежанците. Изправени сме пред едни добре проведени групи за трафик на мигранти. За да се оправим с този проблем ни е нужно дейно законодателство, до което обаче може да се стигне посредством смяна на европейския контракт за бежанците ", уточни специалистът по интернационална сигурност Димитър Гърдев пред Bulgaria ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР