Европа победи САЩ, за да си върне Ryder Cup, продължава доминацията у дома

...
Томи Флийтууд се наслади на победния момент, когато Европа си
Коментари Харесай

Томи Флийтууд се наслади на победния момент, когато Европа си върна Купата Райдър от борещите се Съединени щати в неделя, постигайки победа с 16,5-11,5 въпреки огромната атака на американците на сингъл.

САЩ остават без победа на европейска земя от 1993 г. насам, като нито един от двата отбора не е вдигал трофея далеч от дома от 11 години.

Тъй като Европа се нуждаеше от половин точка, за да премине границата, Флийтууд направи 2 победи срещу Рики Фаулър с две дупки за игра, след като американецът изхвърли във водата удара си на късия пар-четири 16-ти.

Флийтууд удари удара си в сърцето на грийна и спокойно удари орловия си удар към дупката, за да гарантира на Европа седма поредна домакинска победа, преди да спечели 3 и 1.

"Мисля, че облекчение, гордост, радост", каза англичанинът. „Гордея се с всички, които участваха тази седмица и просто се гордея, че съм един от хората, които трябва да играят роля в това, за което дойдохме тук.“

Капитанът на САЩ Зак Джонсън пое отговорността за загубата.

"Поражението е за мен, взех някои лоши решения и ще размисля. Тези 12 момчета играха толкова силно и се бориха за нашата страна," каза той.

Рори Макилрой и Виктор Ховланд поведоха пътя с ранни победи в Слънцето на Рим и Джон Рам също грабнаха половин точка от Скоти Шефлър на 18-ия грийн.

Европа на Люк Доналд започна деня с четири точки от вдигането на трофея, който загубиха при рекорден удар с 19-9 в Уистлинг Стрейтс преди две години .

„Беше стресиращо, тъй като САЩ се бориха днес, така че шапки долу за тях. Но аз съм толкова горд с моите 12 момчета. Създадохме връзка от първия ден и те ми дадоха всичко,“ каза Доналд.< p>Европа се измъкна от блоковете под слънчевите лъчи на Рим, преди САЩ да се насладят на вълна, за да успокоят огромната публика у дома, като в един момент поведе в седем мача и равенство в другия.

Но Европа се събра и в крайна сметка намали наполовина сесия на сингъл 6-6.

Американците се опитваха да направят най-голямото неделно завръщане за Ryder Cup, като изоставаха с 10,5-5,5 в началото на деня.

Но те така и не се възстановиха, след като бяха пометени с 4-0 в първите четворки в петък, разбивайки надеждите на американците, че съкрушителната им победа през 2021 г. е началото на период на доминация.

Имаше ликуващи сцени на 18-ия грийн като финалният мач на игрището между Шейн Лоури и Джордан Спийт, който беше преполовен, приключи, като ирландецът прегърна няколко свои съотборници по пътя си по фарватера.

Големите оръжия на Европа стрелят

Рам грабна решаваща половин точка от вълнуваща начална битка с Шефлър, като направи птиче на 18-та дупка с пар-5, след като световният номер едно изтъни чип на грийна.

Ховланд вече беше постигнал победа с 4 и 3 над Колин Морикава, за да повиши личната си сметка за събитието до 3,5 точки, същото като Рам.

Патрик Кантлей – злодеят в пантомимата след доклади, че отказва да носи шапка над желанието да му бъде платено на събитието, преди неговият кеди Джо ЛаКава да ядоса Макилрой в събота - изпревари Джъстин Роуз 2 и 1.

Кантлей беше грубо подиграван на първата дупка и отново подиграван за докладван протест срещу липсата на заплащане за играчите на Ryder Cup, с фенове, които му размахваха шапки.

Но той продължи добрата си форма от събота, когато направи три поредни бърдита в мача си с Wyndham Clark, за да победи Макилрой и Фицпатрик, като даде на Роуз първия си загуба на седмицата.

McIlroy, който завършва седмицата с четири точки, за да спечели изкупление след борбите си в Whistling Straits, затвори победа с 3 и 1 над Sam Burns въпреки късното рали от американеца.

The Northern Ирландецът прекъсна съобщенията, че ЛаКава се е срещнал с него в неделя сутринта, за да се извини след победата си, казвайки: „Не съм срещал Джо.“

Тирел Хатън преодоля някои нервни късни моменти, за да изпрати шампиона от British Open Брайън Харман на 16-та дупка и постави Европа на прага и 14-7 напред.

Матю Фицпатрик пропусна удар от 19 фута, за да спечели Купата на Райдър на последната дупка, докато Макс Хома държеше съдбата на двубоя почти на косъм.

Хома, който беше най-добрият играч на САЩ в Marco Simone Golf and Country Club с 3,5 точки, смело избра да изпълни дузпа от грубата игра за невъзможна за игра лъжа, но направи съединител нагоре и надолу за равенство.

Брукс Коепка видя от шведската сензация Ludvig Aberg 3 и 2 и Xander Schauffele победиха Nicolai Hojgaard със същия резултат, за да накарат Европа да чака.

Но Лоури успокои нервите, като изтегли мача си със Spieth на всички квадрати на 16-ия, разчиствайки пътя за Fleetwood за да го затворите миг по-късно.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР