Европа планира да изпрати саморазрушаващ се робот, който да почисти

...
Европа планира да изпрати саморазрушаващ се робот, който да почисти
Коментари Харесай

Космически отпадъци? Няма проблем, Европа изпраща робот, който ще ги почисти

Европа възнамерява да изпрати саморазрушаващ се робот, който да " почисти " Космоса. Това ще е първата задача с сходна цел, споделят учени от Стария континент, представени от CNN Business.

Вероятно човек не би могъл да си показа с какво тъкмо е нечист Космоса, само че там могат да бъдат открити цели или елементи от към този момент неработещи спътници, ракети или петна багра от тях.

От Европейската галактическа организация (ESA) показват, че задачата, наречена ClearSpace - 1, ще бъде първата стъпка към оправянето с този проблем.

Създаденият особено за тази цел робот е разработка на швейцарския старт-ъп ClearSpace. По думите на специалистите той ще би трябвало да събере отпадъците преди да се насочи назад към Земята, като машината ще " изгори " дружно с тях в атмосферата.

" Сега е точният миг за сходна задача. Решаването на казуса с галактическите боклуци и по-належащо от всеки път. Днес имаме близо 2000 работещи спътника и още 3000, които към този момент не са дейни ", показва Люк Пиге, който е създател на ClearSpace.

Работата по плана ще стартира при започване на 2020 година. Предстои да бъде осъществена серия от проби, а изпращането на робота на задачата ще може да се случи през 2025 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР