Европа отново е епицентърът на “, предупреди регионалният директор на

...
Европа отново е епицентърът на “, предупреди регионалният директор на
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията се завръща, в критична точка сме

" Европа още веднъж е епицентърът на “, предизвести районният шеф на Световната здравна организация за Европа Ханс Клуге. Процентът на хоспитализация е по-висок в страни с по-ниски равнища на имунизация, акцентира той.

Вече шеста седмица подред броят на новите случаи в Европа пораства всеки ден. Ръстът е във всички възрастови групи, сочат данните на Световната здравна организация. Тревожно се усилват и смъртните случаи. Критично остава ситуацията в прилежаща Румъния, само че най-вече умряли записват Русия и Украйна.
 Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Хърватия Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Хърватия
6 310 нови случая на зараза с COVID-19 са регистрирани в Хърватия през последните 24 часа от 14 374 осъществени теста, оповестяват локални...

„ Пандемията се завръща, намираме се в сериозна точка, там, където бяхме преди една година “, съобщи районният шеф на СЗО Ханс Клуге, представен от БНР. " Разликата през днешния ден е, че знаем повече и можем да създадем повече, имаме повече принадлежности и средства за намаляване и понижаване на последствията от пандемията. Сегашната обстановка и тревожните краткосрочни прогнози би трябвало да ни подбуден да действаме. В последна сметка ние ще се измъкнем от тази пандемия единствено в случай че политици, учени и обществеността работят дружно ". Клуге прикани повече хора да се имунизират.

Същото направиха и немски политици, откакто институтът „ Роберт Кох “ заяви тази заран за нов безспорен връх инфектирани с вируса - близо 34 хиляди. Предполага се обаче, че данните са изкривени поради почивния понеделник тази седмица, когато районните служби не са съобщавали данните за деня. Съпредседателят на Зелените Роберт Хабек прикани да се върнат безплатните проби за Covid, които от началото на месеца се заплащат от неимунизираните. А здравните министри на провинциите разискват имунизирането с трета доза.

Словакия също заяви за рекорден брой нови случаи на ковид от началото на пандемията - близо 6 700 при население от към пет и половина милиона. От здравното министерство в Братислава акцентират, че 80 % от приетите в болница не са ваксинирани против Коронавирус. Съседна Австрия регистрира през днешния ден рекорден за тази година брой нови случаи. Цялата територия на страната от през днешния ден е в алено, което значи доста висок риск от заразяване. Столицата Виена разисква въвеждането на по-строги ограничаващи ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР