Eвропа отчете мрачен рекорд - 1 милион заразени от коронавируса.

...
Eвропа отчете мрачен рекорд - 1 милион заразени от коронавируса.
Коментари Харесай

Европа отчете мрачен рекорд на заразените, вирусът продължава да върлува

 Eвропа регистрира тъмен връх - 1 милион инфектирани от ковид. 95 000 души са умряли от COVID-19 на Стария континент. Инфектираните по света надминаха 2 милиона и 330 000 души. Най-тежко засегнатите от пандемията страни - Съединените щати и Испания, към този момент обмислят анулация на част от рестриктивните мерки.

Испания, където броят на инфектираните наближава 200 000, а на умрелите надвиши 20 000, ще удължи изключителното състояние до 9-ти май. Първите, които ще се радват на частична анулация на рестрикциите, ще бъдат децата.

" От 27-ми април испанското държавно управление ще вземе ограничения за облекчение на блокадата. Децата ще могат да излизат на открито и да се радват най-малко на оня прогрес, който виждаме в еволюцията на пандемията ", уточни Педро Санчес.  

Облекченията ще важат единствено за 8-те милиона деца в най-тежко засегнатата страна в Европа. Основните ограничаващи мерки  остават в действие, като възрастните ще могат да излизат единствено да купят храна и до аптеката.

Съединените щати, където инфектираните са повече от 735 000, а умрелите – 39 000 - също облекчават ограниченията.

" Откакто издадохме разпоредбите да отворим Америка още веднъж, преди два дни, няколко щата, отпред с губернатори както от Демократите, по този начин и от Републиканците, оповестиха съответни стъпки да стартират безвредно, последователно отваряне. Тексас и Върмонт ще разрешат на избрани браншове от бизнеса да заработят в понеделник, като изискват обществено разграничаване и защитни ограничения ", изясни американският президент Доналд Тръмп.

В няколко американски щата започнаха митинги против заповедите хората да си стоят у дома. Демонстрации против икономическия срив вследствие на пандемията имаше в Мичиган, Охайо, Кентъки, Минесота, Северна Каролина и Юта.

Англия пък е покрай пика на епидемията, оповестиха управляващите на Острова със 15 000 умряли и 150 000 инфектирани. Добрата вест обаче е, че броят на пациентите в лечебните заведения в Лондон е намалял през последните дни. Подобна наклонност се следи и в други елементи на страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР