Европа живее с комплекс за малоценност още от началото на

...
Европа живее с комплекс за малоценност още от началото на
Коментари Харесай

Европа може да бъде спасена от съюз между Италия, Франция и Германия

Европа живее с комплекс за непълноценност още от началото на интеграцията. Две международни войни обезкървяват водачите - Германия, Франция, Италия и Англия. От 1945 година, като нож в гърлото, нуклеарните оръжия на Съединените щати и американските военни бази са предоставени на Германия. НСА подслушва канцлерите и депутатите от Бундестага. Италия е в същото нежелано състояние. Американски бойни самолети летяха от Сицилия, когато унищожиха режима на Кадафи, който беше потребен за Италия със своите петролни и газови запаси. Франция и Англия кралство се оправят малко по-добре, и двете са нуклеарни сили с непрекъснати места в Съвета за сигурност. Те обаче са и членове на НАТО, водени от Съединените щати. Последните военни интервенции - намесата в Либия и бомбардировките на войските на Асад - бяха осъществени от тях взаимно със Съединени американски щати.

Въпреки това, диалозите за самостоятелност, " равноправност " и основаване на самостоятелна войска се водят отдавна. Те започнаха през 2003 година, когато Жак Ширак и Герхард Шрьодер споделиха изрично „ Не “ на окупацията на Ирак. По-късно се появи правна рамка. Лисабонският контракт от 2009 година открива координацията на външната и отбранителната политика на страните-членки на Европейски Съюз. Той вдъхна известна вяра за независимостта на Европа. „ Арабската пролет “ и Евромайдана обаче върнаха въодушевената Европа в лоното на “Пакс Американа ”. Срещу „ диктаторите “ трябваше да се реагира взаимно от целия Запад, а след събитията в Крим от 2014 година Байдън и Кери принудиха Европейски Съюз да наложи наказания против Русия.

Осем години по-късно Европейски Съюз към момента е в капан. Отслабен от загубата на Англия и пандемията от ковид, той е заставен да изпразни своите петролни, парични и оръжейни хранилища, с цел да поддържа „ украинската народна власт “. Може би този път Европейски Съюз има повече тласъци да работи по-активно, в сравнение с през 2014 година, само че натискът също е явен. Показателен миг: основната страна от Европейски Съюз - Германия - разгласи доставката на тежко въоръжение за Украйна едвам след среща на министрите на защитата на НАТО в американската военна база “Рамщайн ” в Западна Германия.

Въпреки че самата Европа е дейна по въпроса за глобите и множеството страни (с изключение на Словакия, Чехия и Унгария) се съгласиха, че е належащо да се наложи въглищно, петролно и малко по-късно газово ембарго против Русия, Съединени американски щати въпреки всичко изиграха значима роля тук. Най-активните поддръжници на ембаргото са правилните спътници на Вашингтон в Прибалтика и Полша. Като цяло всичко върви съгласно проекта на Вашингтон. Европейски Съюз към този момент дефинира периоди за енергийни наказания: към този момент не купува въглища от Русия, има отчасти ембарго върху петрола, а цялостното петролно ембарго ще влезе в действие на 31 декември. С газа е по-трудно - Европейски Съюз не знае по какъв начин да замести 40% от вноса си. И тогава стартира да се работи силово. За всички е явно, че Съединени американски щати взривиха “Северен поток ”.

Европейски Съюз е като струните на цигулка. Чичо Сам ги стяга от ден на ден и повече, с цел да получи съвършения тон. Но колкото по-далеч, толкоз по-вероятно е да се скъсат. Едната към този момент се скъса. На последните избори в Италия на власт пристигна, както ги назовават либералите, " фашистка секта " - триумвират от десни партии на Мелони, Берлускони и Салвини. Всички са евроскептици, а Берлускони и Салвини също са " русофили ". Тъй като партията на Мелони “Братя от Италия ” има болшинство и поддържа глобите, е малко евентуално Италия да бойкотира решенията на НАТО и Европейски Съюз ненадейно. Новият министър председател обаче ще би трябвало да се концентрира върху младши сътрудници, тъй че външната политика на Италия ще стане по-малко проукраинска. Не са изключени спорове с Брюксел въз основата на неспазване на европейските демократични полезности (например по въпроса за ЛГБТ).

Любопитно е, че детонациите в " Северен поток " станаха директно след изборите в Италия, в навечерието на присъединението от Русия на четири някогашни украински области и срещата на непрекъснатите представители на страните от Европейски Съюз по тематиката за въвеждане на таван на цените за нефт от Русия. Съединени американски щати вършат всичко, с цел да слагат желязна завеса сред Европа и Русия. Вашингтон не желае да се меси в боевете в Украйна, отказвайки да замеси директно НАТО, страхувайки се от нуклеарна палка, която може да удари и Съединените щати. Въпреки това Пентагонът и Държавният департамент дават обещание да оказват помощ на ВСУ при „ връщането на изгубените територии “. Русия е подготвена за договаряния, Турция прави всичко, с цел да има мир. Шолц и Макрон приказват за това с полуглас. Но детонацията в „ Северен поток “ и насърчаването на ВСУ да подхващат дейни стъпки (включително посредством разпределяне на 12 милиарда $ военна помощ) сложиха Европейски Съюз в задънена улица. И е мъчно да се търпи, и е рисково да се борят. Лишена от съветски газ, Германия може да загуби последните следи от суверенитет, в случай че стартира да купува безценен американски ВПГ.

В тази сложна обстановка континентална Европа има две благоприятни условия. Или продължава да следва образеца Съединените щати и изцяло губи своята самостоятелност, или отблъсква морската мощ. Потенциално " нова Италия " може да образува коалиция в границите на Европейски Съюз с присъединяване на източноевропейски страни, подвластни от съветския нефт - Словакия, Унгария и Чехия, които желаеха изключение от ембаргото. Макрон може да се свърже с нея, разчитайки на разговор. Когато получи мощна поддръжка, Шолц ще се усеща по-уверен в лицето на американско-полско-украинския напън и ще се радва да се причисли към новата коалиция. Европейците схващат, че при положение на нуклеарна война, която безусловно виси във въздуха, те ще пострадат първи, а не Америка. Зеленски излиза отвън надзор, призовавайки НАТО да нанесе предпазен нуклеарен удар против Русия.

Два фактора дават вяра за европейска самостоятелност: възходящият риск от нуклеарна война и наближаващата най-студена зима в историята на Европейски Съюз. През ноември на срещата на високо ниво на Г-20 ще има неповторима опция да беседват очи в очи с Путин, може би даже да слагат основите за разрешаване на рецесията в Украйна. Русия към този момент е начертала своите червени линии. Путин разгласи, че Москва е подготвена за договаряния. Топката към този момент е в страната на Киев. Ако Зеленски не е подготвен да се спре и Байдън не може да го спре, единствено единен, мощен и самостоятелен френско-германско-италиански съюз може да помогне. След избори за Конгрес, които наподобява ще бъдат извоювани от републиканците, и условието от Европейски Съюз да поеме по-голяма тежест от доставките на оръжие за Украйна, Европейски Съюз ще има още повече тласък да забави ескалацията.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР