Европа е залята от кокаинова вълна, според Европол. Правоприлагащата агенция

...
Европа е залята от кокаинова вълна, според Европол. Правоприлагащата агенция
Коментари Харесай

Европол: Големи количества кокаин влизат в Европа

Европа е залята от " кокаинова вълна ", съгласно Европол. Правоприлагащата организация признава, че казусът е по-сериозен, в сравнение с в началото се е предполагало, с мрежите на проведената престъпност. В петък министри на правораздаването от шест западноевропейски страни се срещнаха и дадоха обещание да създадат входните точки като пристанищата по-сигурни на фона на трагичното повишаване на трафика на опиати.

 
За последните 4 години следим рекордни конфискации в Западна Европа, през 2021 г. са иззети повече от 240 тона кокаин, евентуално и повече. Това е огромно количество кокаин на пазара.
Ян Опгеноорт – шеф " Комуникации " в Европол

Служители по сигурността се съгласиха да засилят координацията с сътрудници от Латинска Америка като Перу и Колумбия, където съгласно Организация на обединените нации разпознатите насаждения с листа от кока са се нараснали с 43% от 2020 година Голяма част от продукцията идва в Европа. Доклад на Европейски Съюз разкри, че рекордните равнища на трафик на опиати провокират растеж на насилието на целия континент.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР