Европа е обхваната от опасни горещини. Метеоролозите очакват рекордните за

...
Европа е обхваната от опасни горещини. Метеоролозите очакват рекордните за
Коментари Харесай

Опасни горещини обхванаха Европа

Европа е обхваната от рискови горещини. Метеоролозите чакат рекордните за континента 48 градуса да бъдат преминати.
Трима души починаха в Испания поради горещото време през миналата седмица. Вчерашният ден е бил най-горещият регистриран в страната със междинна температура 36 градуса и половина. Дори в среднощ живакът е сочил над 30 градуса.
В Португалия през днешния ден бяха измерени 46 градуса. Над 740 пожарникари се борят с горски пожар в южната част на страната. Евакуирани са две села. Властите в Лисабон затвориха детските площадки и приканиха хората да заобикалят дейностите навън. Франциска от португалския град Евора е безапелационна:

" Това не е обикновено, отвратително е почтено казано. Надявам се тази гореща вълна да не продължи дълго, тъй като е доста мъчно - даже в нашия район, където сме привикнали с високите температури. Сякаш въздухът не се движи и мъчно се диша. "
В Долината на гибелта в американския щат Калифорния пък беше регистриран най-горещия месец в историятана планетата, като междинната температура през юли е била съвсем 49 градуса. В Швеция също беше регистриран най-горещия месец юли за страната от 250 години. Заради жегите в страната има и нов най-голям връх, защото досегашният рекордьор - хладилник на южния връх на планината Кебнекайсе, се стопи с 4 метра.
Полицията в швейцарския град Цюрих посъветва стопаните на кучета да има сложат обувки, поради нагорещилия се асфалт. Очаква се температурите в страната да доближат 37 градуса през идващите дни.
В Холандия управляващите издадоха заповед за затварянето на няколко сектора по автомагистралите, тъй като жегата разтопи асфалта.
Заради горещините във Франция работа стопираха четири от нуклеарните реактори.
В Хамбург управляващите са събрали съвсем пет тона мъртва риба от езера през уикенда. Пожарникари са почнали да наливат свежа вода в някои водоеми, с цел да се вдигне равнището на кислорода в тях.
Министерството на околната среда на Англия заяви, че повече от 6000 риби са починали поради жегите в няколко региона на страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР