ЕВРОПА ДИРЕКТНО ДОБРИЧще отбележи празника на ЕВРОПА – 9 май

...
ЕВРОПА ДИРЕКТНО ДОБРИЧще отбележи празника на ЕВРОПА – 9 май
Коментари Харесай

Европа Директно - Добрич, отбелязва 9 май с празнична програма

ЕВРОПА ДИРЕКТНО ДОБРИЧ

ще означи празника на ЕВРОПА – 9 май със следните събития:

РАДИОПРЕДАВАНЕ - „ ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА, ДЕМОКРАЦИЯ И ЗАЧИТАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ “, което ще се излъчи в ефира на радио „ Добруджа “ в преди обедния блок, сред 10 – 11 ч.

Ще бъдат дискутирани полезностите, на които се основава Европейския съюз и тяхното използване в нашата страна с представителите на локалната власт - кметовете на Добрич и Шабла – господин Йордан Йорданов и господин Мариян Жечев, членове на мрежа от представители на локалното самоуправление в Европейски Съюз, по план на Европейската комисия „ Изграждаме Европа с представители на локалното самоуправление “, за възстановяване на връзката по въпросите на Европейски Съюз, както и юрист Юрий Митев, представител на адвокатурата като институция, която пази правата на хората при положение, че те бъдат нарушени.

СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ МРЕЖИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ ДОБРИЧ. Тя ще се организира в залата на ТПП-Добрич, организация хазаин на Европа Директно от 11ч.

Поканени за присъединяване са Областен Информационен Център Добрич,МИГ Добричка,МИГ Тервел-Крушари, МИГ Балчик – Генерал Тошево, Сдружение " Местна Инициативна Рибарска Група - Шабла-Каварна-Балчик ", EURESсъветника към Бюрото по труда в гр. Добрич и представители на Финансово-стопанската гимназия, която е измежду учебните заведения посланици на Европейския парламент. Цел на срещата: Да се показват дейностите на мрежите и да се обсъдят опциите за взаимоотношение и образуване на взаимни събития.

ПРОЖЕКЦИЯ НА КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ, СЪЗДАДЕНИ В РАМКИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ИНИЦИАТИВИ, КОИТО НАСЪРЧАВАТ АКТИВНОТО, ДЕМОКРАТИЧНО И ГРАЖДАНСКО УЧАСТИЕ НА ХОРАТА В ТЕХНИТЕ ОБЩЕСТВА И В ЕВРОПА - „ ЕВРОПЕЙСКО НАСЛЕДСТВО ЗА ГРАЖДАНСКА АНГАЖИРАНОСТ И УЧАСТИЕ “ в Кино Клуб „ Икар “ от 14:00 ч., вход свободен

В програмата:

- “Фестивал на изкуствата за правата на индивида в Дъблин ”

Фестивалът свързва изкуствата с гражданското общество и демонстрира ролята им за поощряване правата на индивида. Филмът ни среща с уредниците на фестивала.

- “Нашето бъдеще е в нашите ръце - Петъци за бъдеще ”

ПЕТЪЦИ ЗА БЪДЕЩЕ (FRIDAYS FOR FUTURE) е световно придвижване „ климатична стачка “, почнало през август 2018 година, когато 15-годишната тогава Грета Тунберг започва учебна стачка, обвързвана с измененията в климата. Филмът споделя историята на организацията „ Младежи за Климата ” във Валенсия, Испания, част от придвижването ПЕТЪЦИ ЗА БЪДЕЩЕ.

- Поредица “Моята история ”: “Събуждане за живота ”, “Лайден на ролери ”, “Шот сила ”

В 3 късометражни кино лентата младежи с друг генезис описват своите истории за провокации и прекарвания си по време на пандемията и за самодейностите, които са организирали.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР