Европа да се раздели със зависимостта си от САЩ, да

...
Европа да се раздели със зависимостта си от САЩ, да
Коментари Харесай

Александър Лукашенко: Европа да се обедини с Русия

" Европа да се раздели със зависимостта си от Съединени американски щати, да се сплоти с Русия и по този начин да бъде основан " най-мощният и авторитетен център на планетата ", подобен зов доправи президентът на Беларус, съобщи  ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

По време на открит урок по история в директен ефир за всички учебни заведения и университети президентът съобщи, че е належащо сливане на софтуерния Запад и ресурсната база на Русия. Според него: Не всички в Европейски Съюз са идиоти и всички прелестно схващат къде е щастието за Европейския съюз и цяла Европа - тук в Евразия.

По думите на беларуския водач европейците не подхващат стъпки за обединяване, тъй като американците не ги пускат.

Пред аудиторията си Лукашенко предсказа за света " милитаризация, увеличение на нуклеарната опасност, ескалация на напрежението и доста неприятни сюжети ". Той очерта две рискови световни трендове - потреблението на глобите като политически и стопански инструмент, както и поляризацията и радикализацията в обществата.

Президентът на Беларус изрече поддръжка - персонална и от името на съгражданите си - за съветската военна намеса в Украйна, като съобщи, че " Русия не може да загуби ". Лукашенко акцентира, че в Украйна са се появили първи проблясъци на фашизъм и навлезе в тълкувания на понятията шовинизъм (нещо нормално) и нацизъм (нещо лошо), като посочи, че " фашизмът е последна форма на нацизма ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР