Еврокомисията да представи достатъчно рано ясен план за подпомагане на

...
Еврокомисията да представи достатъчно рано ясен план за подпомагане на
Коментари Харесай

ЕК да каже какво става с пътуванията през лятото настояват евродепутати

Еврокомисията да показа задоволително рано явен проект за подкрепяне на туристическия бранш в Европа и инструкции какво ще се случи с ваканционните пътувания през лятото изиска Комисията на Европарламента по превоз и туризъм  

В спор от тази заран с еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон, членовете на Екологичен потенциал още един път настояха, че туристическият бранш се нуждае от по-силна поддръжка по време на продължаващата рецесия с COVID-19 посредством съответни ограничения, финансиране, засилена съгласуваност на равнище Европейски Съюз и целенасочена пътна карта. Искането за характерен за бранша проект за възобновяване и тактика беше подкрепено от целия политически набор в границите на комисията TRAN.

Туризмът е бил първият бранш, обиден от ковид и е евентуално най-бавно да се възвърне от рецесията, призна Бретон. „ Трябва да предложим стабилен отговор, туризмът е наш приоритет и се опитваме да създадем колкото е допустимо повече със съществуващите фондове. “, уточни той

Освен обезпечаването на отбрана посредством краткосрочно финансиране, туризмът би трябвало да се възползва в огромна степен от дълготрайните проекти за възобновяване при рецесии, които ще бъдат финансирани посредством идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз (2021-2027 г.), добави Бретон и изрази подкрепа за концепцията за специфична бюджетна линия „ с дълбочината и мощта, нужни за превъзмогването на тази рецесия от бранша “.

Комисарят също по този начин добави, че крайната цел е да се реформира и възобнови туристическият бранш и предложи тази есен да се организира европейска среща на върха по туризъм в поддръжка на устойчивия туризъм.

Някои евродепутати също по този начин желаеха по-голяма сигурност във връзка с рестриктивните мерки за пътешестване и придвижване, които е допустимо да продължат през идващите месеци, в това число вероятни забрани за посещаване на плажове заради разпоредбите за обществено разграничаване. Еврокомисарят изясни, че са нужни задоволително гаранции за сигурност и сигурност преди премахването на тези ограничавания. Той добави, че работата по улеснение на пътуванията е в ход и ще има повече изясненост преди лятото.

Правата на пасажерите остават предпазени и страните членки към този момент могат да поддържат туристическия си бизнес, като дават ликвидност на фирмите, в това число за посрещане на настояванията на пасажерите за възобновяване на разноските, добави Бретон в коментар на запитвания за една от първите ограничения за компенсиране на анулирани пътувания и почивки, а точно предлагането на ваучери в подмяна на анулирани резервации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР