Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон отхвърли искането за допълнително

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон отхвърли искането за допълнително
Коментари Харесай

ЕС не иска да дава пари за оградата по границата между България и Турция - Европа

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон отхвърли настояването за в допълнение създаване на ограда по границата сред България и Турция. Тя сподели това преди началото на провелия се през днешния ден Съвет " Правосъдие и вътрешни работи " в Стокхолм, оповестява БНР.

По време на визитата си у нас австрийския канцлер Карл Нехамер съобщи, че страната му ще поддържа пред Европейската комисия България, с цел да получим 2 милиарда евро за усилване на защитата на границата ни.

" В бюджета на Европейския съюз не са планувани средства за това. Ако харчим пари за стени и огради, няма да ни останат за други неща " - отговори обаче днес Илва Йохансон.

Същевременно " Политико " отбелязва, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също е против финансирането на оградата.

Фон дер Лайен, която може би ще се кандидатира за още един мандат през 2024 година, е наясно, че финансирането на гранични огради може да ѝ коства поддръжката на левоцентристите и зелените в Европарламента, написа " Политико ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР