Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан заяви, че е време Европейският

...
Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан заяви, че е време Европейският
Коментари Харесай

Брюксел: Крайно време е да променим отношението си към Турция

Еврокомисарят по разширението Йоханес Хан съобщи, че е време Европейският съюз да промени тактиката си по отношение на претендента за присъединение Турция в изявление за немския вестник " Зюддойче Цайтунг ". " Мисля, че е извънредно време страните членки да обсъдят стратегическите последици от сходно държание. Свиването на плещи не е добра политическа тактика в дълготраен проект ", сподели австриецът Хан през немската медия и добави, че " намесата на президента Реджеп Ердоган в предизборната акция (на Германия), както и настояванията за екстрадиция на хипотетични политически съперници са безусловно неприемливи ".

С коментара си той засяга ареста на немският публицист от турски генезис Доган Акханлъ, който предходната седмица бе арестуван в Испания по искане на управляващите в Анкара. За ареста на писателя бе издадена така наречен алена заповед от "Интерпол ", почти равностойна на интернационална заповед за арест. Това действие бе посрещнато от Германия с изрично отрицание като канцлерът Ангела Меркер даже обществено съобщи, че интернационалните организации като "Интерпол " не трябва да се употребяват за реализиране на политически преследвания.

По-рано пък Ердоган насочи апел към турците, с право на глас на идващите избори в Германия, да не гласоподават за нито една от двете партии в ръководещата коалиция и съществени кандидати за победа на вота – консерваторите от Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера и Социалдемократическата партия (СДП). Освен тях, в " черния лист " на президента на Турция влезе и партията на Зелените. "Казвам на всички мои сънародници в Германия да не гласоподават за тях. Всички те са врагове на Турция ", съобщи Ердоган пред кореспонденти в Истанбул.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР