Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан смята, че Черна гора и

...
Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан смята, че Черна гора и
Коментари Харесай

Йоханес Хан: Сърбия и Черна гора могат да влязат в ЕС през 2025 г.

Еврокомисарят по разширението Йоханес Хан счита, че Черна гора и Сърбия са напреднали повече в осъществяването на нужните промени от останалите претенденти за участие в Европейски Съюз и могат да влязат в съюза до 2025 година, съобщи ТАСС, представена от " 24часа ".

" Разширяването на Европейски Съюз е един тип регата. В момента Черна гора и Сърбия се намират пред всички останали, Европейски Съюз стартира с тях публични договаряния ", сподели Хан в оповестено през днешния ден изявление за немското списание " Шпигел ".

Еврокомисарят добави, че на доктрина двете страни могат да се причислят към Европейски Съюз през 2025 година, само че при изискване, че изпълнят всички условия. Същевременно той подсети, че една страна не може да стане членка на съюза, до момента в който не реши проблемите със съседите си, какъвто е казусът със Сърбия и Косово, предава Българска телеграфна агенция.

Хан разгласи, че Европейската комисия възнамерява скоро да показа рекомендации за договаряния с Албания и Македония, само че означи, че в последна сметка договарянията ще стартират единствено с единомислещо решение на всички страни членуващи в Европейски Съюз.

През ноември предходната година ръководителят на Европесйката комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че съгласно него Сърбия и Черна гора ще влязат в състава на Европейски Съюз до 2025 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР