Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан се изказа в полза на

...
Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан се изказа в полза на
Коментари Харесай

Еврокомисарят Хан отново призова за присъединяване на балканските страни към ЕС

Еврокомисарят по разширението Йоханес Хан се изрече в интерес на последователното уголемение на Европейския съюз със страните от Западните Балкани, заяви ТАСС, като се базира на изявление на Хан в немския вестник " Ханделсблат ", оповестено през днешния ден.

" Аз няма да се изморя да се изричам в интерес на разширението на Европейски Съюз. Става въпрос освен за хората от Югоизточна Европа, само че и за нашите лични изконни ползи. Или ще изнасяме непоклатимост, или ще внасяме неустойчивост ", споделя еврокомисарят, представен от Българска телеграфна агенция.

Той изключи такова развиване на събитията, при което всички балкански страни ще се причислят към Европейски Съюз по едно и също време, тъй като процесът на промените в другите страни се развива с разнообразни темпове. " Ако някоя страна напредва във връзка с доближаването с Европейски Съюз по-бързо, тя не би трябвало да страда поради тези, които напредват по-бавно ", съобщи Хан.

Йоханес Хан акцентира, че обстановката в политиката и стопанската система на балканските страни не може да бъде безразлична за Европейски Съюз. Той загатна икономическия капацитет на страните от района, който може да бъде употребен от компании от Европейски Съюз.

Тази вечер в Берлин ще се организира конференция, отдадена на развиването на обстановката в Западните Балкани. Тя се провежда от немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон. В столицата на Германия ще дойдат държавните и държавните ръководители на Албания, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Сърбия, Словения, Хърватия, Черна гора и Косово. Очаква се да взе участие и висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурността Федерика Могерини. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР