Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи изрази очакването, че в спора

...
Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи изрази очакването, че в спора
Коментари Харесай

Вархеи се надява РСМ да започне преговори с ЕС преди края на френското председателство

Еврокомисарят по разширението Оливер Вархеи изрази упованието, че в разногласието на РСМ с България ще бъде открито най-хубавото решение в полза на двете страни.

„ Ангажирани сме с продължаването на напъните за започване на договаряния със Северна Македония преди края на френското председателство на Европейския съюз в тези решаващи времена “, сподели еврокомисарят по разширението и политиката на съседство Оливер Вархели след среща с премиера Димитър Ковачевски тази заран.

„ Северна Македония е част от Европа! Нямаме време за губене, процесът би трябвало да се форсира! ", написа Вархеи в Twitter.

Ковачевски акцентира, че остава предан извънредно на правилата на ценене на европейските полезности и диалозите, учредени на почитание и достолепие, които са договорили с премиера Петков при определяне на разговора и чака връзки на тази основа.

Ковачевски и Вархеи разискаха и настоящи въпроси, свързани с провокациите на войната в Украйна и европейските вероятности на района.

Вархели се срещна и с вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич в Секретариата по европейските въпроси, а по-късно ще се срещне и с външния министър Буяр Османи, както и с представители на политически партии.

„ Бяхме и ще останем ангажирани на напъните за реализиране на позитивни резултати при провеждането на промените, както се удостоверява и в последния отчет на Европейска комисия за страната “, сподели вицепремиерът Маричич.

Вчера в София Вархеи се срещна с българския министър председател Кирил Петков, с цел да разиска настоящата обстановка на Западните Балкани в подтекста на рецесията, провокирана от съветската военна инвазия в Украйна, и последните развития в разговора сред Северна Македония и България. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР