Еврокомисарят по икономика Паоло Джентилони потвърди подкрепата на Европейската комисия

...
Еврокомисарят по икономика Паоло Джентилони потвърди подкрепата на Европейската комисия
Коментари Харесай

ЕК подкрепя присъединяването на България към еврозоната през 2025, след изпълнение на критериите

Еврокомисарят по стопанска система Паоло Джентилони удостовери поддръжката на Европейската комисия за приемане на България в Еврозоната през 2025 година, след осъществяване на конвергентните критерии, заяви Българска национална телевизия.

Това стана по време на диалог със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, която е на двудневно посещаване в Брюксел, оповестяват от финансовото министерство.

В рамките на срещата вицепремиерът Петкова акцентира целите на служебното държавно управление за продължение на напъните на страната за присъединение към еврозоната и за осъществяване на Плана за възобновяване и резистентност.

Заместник министър-председателят подчертава и за желанията на страната за осъществяване на ограниченията по второто заплащане и за актуализация на Плана за възобновяване и резистентност, взаимно с глава по REPowerEU.

В този подтекст в утрешния ден ще се организира среща и с управлението на Работната група по възобновяване и устойчивостта от Европейска комисия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР