Еврокомисарят ни Мария Габриел прие на работна среща представители на

...
Еврокомисарят ни Мария Габриел прие на работна среща представители на
Коментари Харесай

Търсят пари за успореден гребен канал в Пловдив с пари от Европа

Еврокомисарят ни Мария Габриел одобри на работна среща представители на пловдивския гребен спорт, които я срещнаха с два плана, единият от които е за втори гребен канал. Запозната бе бе концепцията " Пловдив – народен гребен център”. Зад нея стоят базата на Спортно учебно заведение " Васил Левски” и най-титулувания гребен клуб " Хеброс”. Целта на плана е да се привлекат към гребането деца от цялата страна чрез новаторски цифров асортимент.

Вторият план, с който се срещна Мария Габриел, е за Световен гребен център – част от екопарк " Марица”.

Проектите бяха показани от ръководителя на Организационния комитет на Световното състезание по гребане Иван Попов, директорката на Спортно учебно заведение " В. Левски” – Пловдив госпожа Ружка Генова, ръководителя на Гребен клуб " Хеброс” – Пловдив проф. Николай Попов, основният помощник в Националната спортна академия Никола Господарски и секретаря на Организационния комитет на Световното състезание по гребане Даниел Христов.

Срещата в представителството на Европейска комисия в България се организира в наличието и на инж. Васил Червенков – самостоятелен оценител и рецензент към Европейската комисия, който бе и уредник на събитието.

" Имахме потребност да получим от първа ръка информация и съвет за това какви са опциите да представим нашите планове в Европа и дали могат да бъдат финансирани напълно или отчасти със средства от европейски стратегии. Комисар Мария Габриел ни увери, че е допустимо и заслужава да поставим старания в тази насока”, сподели Иван Попов.

Представяне в Лил

Проект " Пловдив – народен гребен център” ще бъде показан във френския град Лил, а по-късно през септември и в Блед – Словения. Инициаторите на плановете към този момент имат покана за присъединяване и дефинираха своите лекторите – Никола Господарски и Даниел Христов. В Словения публично ще започва и самодейността на комисар Мария Габриел HealthiLifeSyle4All /Здравословен метод на живот за всички/, отдадена на Европейската седмица на спорта. Инициативата има три съществени стълба:

– осведоменост – усъвършенствана информираност за здравословния метод на живот измежду всички генерации

– достъп – по-лесен достъп до спорт, физическа интензивност и здравословно хранене. HealthiLifeSyle4All има специфичен фокус върху включването и недескриминацията, с цел да доближи до хора в неравностойно състояние
– холистичен метод – повсеместен, обединен метод към храната, здравето, благосъстоянието и спорта
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР