Еврокомисарят Мария Габриел ще бъде изслушана днес от Европейския парламент

...
Еврокомисарят Мария Габриел ще бъде изслушана днес от Европейския парламент
Коментари Харесай

Мария Габриел ще бъде изслушана тази вечер в Европейския парламент


Еврокомисарят Мария Габриел ще бъде изслушана през днешния ден от Европейския парламент в качеството си на претендент за втори мандат. Изслушването ще продължи три часа - от 19.30 ч. до 22.30 ч. българско време.

Предвижда се Габриел, която е препоръчана да дава отговор за младежта и нововъведенията, да отговори на 25 въпроса на евродепутати от парламентарните комисии по просвета и обучение, и по промишленост, проучвания и енергетика. По-рано Габриел отговори документално на 17 въпроса. В отговорите си тя показва, че в работата си в Европейската комисия под управлението на ръководителя Жан-Клод Юнкер е отговаряла за доста от тематиките, залегнали в бъдещите й задания.
Габриел дава обещание, в случай че бъде определена, да работи за въвеждането на европейска студентска брошура. Тя отбелязва нуждата от отпадане на пречките пред младите европейци да пътуват и учат на всички места в Европейски Съюз. Моя съществена цел е повече младежи да се възползват от стратегиите на Европейски Съюз при равно присъединяване, прибавя претендентът.

Габриел добавя, че запазването на европейското културно завещание, в това число в дигитален тип, ще бъде измежду главните й цели. Тя се афишира за същински прогрес в пресичането на предварителното споразумяване на спортни срещи. Спортната промишленост е значим шеф и способства за стопанската система, регистрира тя.

Българският претендент показва поддръжка за обезпечаването на необятен небосвод за европейските учени, от чиито открития зависи и икономическият прогрес. Габриел прецизира, че постигането на задачите на Европейски Съюз за опазването на природата изисква и напъните на научните среди.

Оценката от днешното чуване ще бъде избрана най-рано през нощта против вторник. Ако претендент за еврокомисар бъде оценен позитивно от 2/3 от водещите евродепутати в изпитната комисия, чуването е завършено. В случай, че са нужни доуточнения, евродепутатите могат да изпратят нови писмени въпроси. Ако даден претендент не събере нужната поддръжка, решението ще би трябвало да се вземе с гласоподаване с нормално болшинство от всички евродепутати в съответната парламентарна комисия. Гласуването на целия състав на новата Европейска комисия се чака на 23 октомври.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР