Евроинтерграцията на Западните Балкани е била една от темите, които

...
Евроинтерграцията на Западните Балкани е била една от темите, които
Коментари Харесай

Радев и президентът на Австрия обсъдиха евроинтерграцията на Западните Балкан

Евроинтерграцията на Западните Балкани е била една от тематиките, които са разискали през днешния ден в Залцбург президентът на Австрия Александър ван дер Белен и президентът Румен Радев, излиза наяве от известие на прессекретариата на държавния ни глава.
За Република Северна Македония Румен Радев е декларирал, че България чака ясна политическа воля за използване на Договора за другарство и добросъседство. "Въпреки че в Скопие настояват, че покриват критериите за присъединение, към момента ставаме очевидци на редовно нарушаване на правата на жителите на Република Северна Македония с български генезис и тяхната дискриминация, към момента съществува език на омразата към България в учебниците и в общественото пространство.
Напредъкът и решаването на тези въпроси зависят извънредно от политиките на РСМ, с която България неведнъж е изразявала подготвеност да води градивен и открит разговор. Това е методът да се сътвори климат на доверие и да се реализиран съответни, устойчиви и необратими резултати, които да доведат до започване на договаряния за участие в Европейски Съюз ", е декларирал Румен Радев.
В града на Моцарт двамата президенти и съпругите им ще посетят премиерата на операта „ Дон Жуан “ в границите на Залцбургския музикален фестивал - едно от най-значимите събития в Европа, отдадено на операта, класическата музика и театъра.
Миналата година фестивалът означи век от първото си издание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР