Еврохолд ще плати 335 млн. евро за придобиването на активите

...
Еврохолд ще плати 335 млн. евро за придобиването на активите
Коментари Харесай

Еврохолд купи ЧЕЗ Груп в България

Еврохолд ще заплати 335 млн. евро за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България. Еврохолд ще финансира договорката с композиция от личен и заемен капитал.

Еврохолд към този момент е подписала мандат с две световни капиталови банки с богат опит в обезпечаването на финансиране за сходни покупко-продажби, които да обезпечат нужния заемен капитал.

Еврохолд към този момент е образувала и съвещателен съвет от специалисти със стабилен интернационален опит в бизнеса с дистрибуция на електрическа енергия, който ще съветва компанията в процеса на интеграция на активността на ЧЕЗ България в структурата на холдинга. Допълнително, Еврохолд се е договорила висшият мениджмънт на ЧЕЗ България ЕАД, включително и изпълнителният шеф на сдружението, да остане в компанията, с цел да се подсигурява равномерен временен интервал в ръководството.

Структурата на ЧЕЗ Груп в България включва електроразпределителното сдружение ЧЕЗ Разпределение България АД, компанията за публично доставяне с електрическа енергия и лицензиран търговец ЧЕЗ Електро България АД, лицензирания търговец на електрическа енергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД, компанията за IT услуги ЧЕЗ ИКТ България ЕАД, фотоволтаичния парк Фри Енерджи Проджект Орешец, сдружението за произвеждане на електричество от биомаса Бара Груп и ЧЕЗ България ЕАД, която координира и ръководи активността на всички сдружения на групата в страната.

Сделката по придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България ще бъде финализирана след утвърждение от съответните регулаторни органи.

Консултанти на Еврохолд по договорката са основаната в Лондон интернационална адвокатска адвокатска фирма Morrison & Foerster и българската - “Стоева, Чомпалов и Знеполски”. Консултанти на ЧЕЗ Груп са адвокатските сдружения Skils s.r.o. и „ Пенков, Марков и партньори”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР