Еврохолд България АД финализира придобиването на 7-те дружества на ЧЕЗ

...
Еврохолд България АД финализира придобиването на 7-те дружества на ЧЕЗ
Коментари Харесай

Еврохолд придоби бизнеса на ЧЕЗ Груп в България

Еврохолд България АД завърши придобиването на 7-те сдружения на ЧЕЗ Груп у нас, съобщи Българска национална телевизия.

Сделката е на стойност е на стойност 335 млн. евро и най-голямата в енергийния бранш на страната за последните 17 години и една от огромните в района. Тя се осъществя посредством Eastern European Electric Company (EEEC), която е 100% благосъстоятелност на " Еврохолд ".

С окончателното придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България " Еврохолд "  става притежател на 67% от най-големия дистрибутор на електрическа енергия у нас и най-големия снабдител на електрическа енергия, разясняват от холдинга.

С придобиването и консолидираното на активите на ЧЕЗ Груп, Еврохолд ще доставя услуги на повече от 7 милиона консуматори и ще има над 6000 чиновници в 11 страни в Централна, Източна и Югоизточна Европа (ЦИЮИЕ), както и от някогашния Съюз на съветските социалистически републики.

" Тази договорка подсигурява приток от над 500 милиона евро в българската стопанска система, в случай че пресметнем общата стойност на транзакцията, включително цената, идното наложително търгово предложение към миноритарните акционери в две от добитите компании и капиталовата стратегия на ЧЕЗ в България ", разяснява ръководителят на Надзорния съвет на Еврохолд България Асен Христов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР