Евродепутатите осъждат действията на в гръцката и кипърската изключителна икономическа

...
Евродепутатите осъждат действията на в гръцката и кипърската изключителна икономическа
Коментари Харесай

ЕП: Турция трябва незабавно да прекрати сондажните дейности

Евродепутатите осъждат дейностите на в гръцката и кипърската изключителна икономическа зона и показват взаимност с двете страни членки.
Евродепутатите показаха угриженост по отношение на продължаващия спор и обвързвания с него риск от по-нататъшна военна ескалация сред страните членки на Европейски Съюз и страна кандидатка за участие в Европейски Съюз.
В навечерието на изключителното съвещание на Европейския съвет на 24 и 25 септември, отдаден на рисковата ескалация и ролята на Турция в, евродепутатите показаха тяхната цялостна взаимност с Гърция и Кипър, в резолюция призната с 601 гласа „ за “, 57 гласа „ срещу “ и 36 гласа „ въздържал се “.
Заявявайки, че Европейски Съюз е явен и решен да пази своите ползи, членовете на Екологичен потенциал приканват Турция неотложно да приключи всевъзможни по-нататъшни противозаконни проучвателни и в Източното Средиземноморие, да се въздържа от нарушение на гръцкото въздушно пространство и на гръцките и кипърските териториални води и да се дистанцира от „ националистичната подстрекателска изразителност “.
Влошаване на връзките сред Европейски Съюз и Турция
Решение може да бъде открито само посредством разговор, дипломация и договаряния, декларират евродепутатите и приканват Турция интензивно да способства за незабавно намаление на напрежението, като отдръпна военните си сили от района. Те приветстваха решението на Турция да изтегли един от своите кораби за сеизмични изследвания в района на 12 септември като първа стъпка към понижаване на напрежението, в същото време осъждайки проектите на Турция да удължи периода на деяние на различен сондажен транспортен съд.
Евродепутатите показват сериозна угриженост по отношение на актуалното положение на връзките сред Европейски Съюз и Турция, които са съществено наранени от бедственото състояние на правата на индивида и подкопаването на демокрацията и на правилата на правовата страна в Турция.
 Европейски Съюз да спре финансирането на Турция, настоя Джамбазки Европейски Съюз да спре финансирането на Турция, настоя Джамбазки
Евродепутатът от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки изиска Европейски Съюз да спре средствата за Турция поради дейст...
Възможни са спомагателни наказания
Те приканват Турция и страните членки да поддържат политическия разговор в Либия и да се придържат към оръжейното ембарго, наложено от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Членовете на Европейския парламент показват страдание по отношение на негативните въздействия, които настоящата турска външна политика и други дейности в Средиземно море оказват върху стабилността на района, в това число върху Сирия.
Като упорстват, че спомагателни наказания могат да бъдат избегнати само посредством разговор, те приканват Съвета да има подготвеност да изготви лист с спомагателни ограничаващи ограничения, които да бъдат секторни и целенасочени и да не оказват негативни влияние върху турския народ или бежанците, пребиваващи в Турция.
През последните няколко месеца напрежението ескалира с увеличението на турските проучвателни действия за природен газ в региона на територията на гръцката и кипърската изключителна икономическа зона. Междувременно гръцките и турски военни сили доближиха статут на „ нараснала подготвеност “ и бяха изпратени военни кораби в зоната. Преди дебата във вторник, евродепутатите осъдиха проблематичната роля на Турция в района с господин Борел по време на пленарната сесия през юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР