Евродепутатите обсъдиха Поверително от Кипър, представени в журналистическото разследване. Те

...
Евродепутатите обсъдиха Поверително от Кипър, представени в журналистическото разследване. Те
Коментари Харесай

Поверително от Кипър се превърна в основна тема на разследване и дебат в ЕП

Евродепутатите разискаха " Поверително от Кипър ", показани в журналистическото следствие. Те са възмутени, че финансовата промишленост на Острова е била употребена от милиардери и извършители на глобите за подсилване на режима на съветския президент.

На спор в Страсбург, където участваха представители на Европейската комисия. Европейския съюз, имаше предложение за анулация на " златните паспорти ". Има отвращение от хипотетичните връзки сред Кипър и Русия на фона на продължаващата война в Украйна, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Финландският народен представител Пирко Руохонен-Лернер съобщи: Кипърският офис на PwC оказа помощ на Путин и приятелите му по същото време, когато Русия водеше война против Украйна. Компании в Кипър помогнаха на глобените руснаци да ги заобиколят. Финансовият бранш на Кипър беше цялостен с съветски пари. Руснаците вложиха повече от 200 милиарда $ в Кипър.

Депутатът напомни, че до неотдавна в Кипър имаше схеми за поданство, при които за 2 милиона евро в действителност можеше да се купи паспорт на жител на Европейски Съюз, от което се възползваха съветски олигарси. Тя предложи да се забранят " златните визи " освен в Кипър, само че и в целия Европейски Съюз и да се разгласи закупеното поданство за невалидно.

Парламентаристите означиха, че посредством " златни паспорти " и визови схеми Кипър е съдействал за съветското въздействие и също по този начин приканиха за въвеждане на наказателни наказания на равнище Европейски съюз за заобикаляне на наказания и затваряне на съществуващи малки врати.
Белгийският евродепутат Саския Брикмонт назова дейностите на финансовите компании в Кипър съучастничество с Русия на Путин: " Кипърските управляващи към този момент са известни с мекия си метод, който разреши на мръсния бизнес да процъфтява там в предишното, само че в този момент с Русия обстановката е още по-лоша. Тук има действителна опасност. "

Тя уточни, че Европейският парламент неведнъж е упорствал да бъдат подхванати законодателни ограничения, с цел да се подсигурява използването на законите на Европейски Съюз.

Разследването беше направено от публицисти на Important Stories, Paper Trail Media, Der Spiegel, ZDF и десетки други медии, които изследваха приключването на 3,6 милиона документа от шест кипърски компании, участващи в регистрацията на компании и консултациите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР