Евродепутатите настояват да бъде обсъдена възможността за създаване на механизъм

...
Евродепутатите настояват да бъде обсъдена възможността за създаване на механизъм
Коментари Харесай

Евродепутати искат „ленд-лийз“ за Украйна

Евродепутатите упорстват да бъде разисквана опцията за основаване на механизъм за „ ленд-лийз “ за Украйна.

Призивът се съдържа в за ескалацията на нападателната война на Русия против Украйна. Текстът би трябвало да бъде гласуван през днешния ден следобяд от Европейския парламент в Страсбург.

Документът е направен взаимно от пет парламентарти групи в Екологичен потенциал – Европейската национална партия (ЕНП), Прогресивния алианс на социалистите и демократите (СиД), либералите от „ Обнови Европа “ (ОЕ), „ Зелените “/Европейски свободен алианс (ЕСА) и Европейските консерватори и реформисти (ЕКР). Не вземат участие само крайната десница и крайната левица.

От българска страна съавтори са Андрей Ковачев и Александър Йорданов (ГЕРБ/ЕНП) и Илхан Кючюк (ДПС/ОЕ).

Програмата Lend-Lease („ Заем-наем “) е военна помощ, която Съединени американски щати дават по време на Втората международна война на Съюз на съветските социалистически републики и другите си съдружници.Става дума за муниции, техника, храни, стратегически първични материали и други

Парламентът приканва също по този начин колебаещите се страни членки на Европейски Съюз да дават своя дял от военната помощ за Украйна, с цел да трае войната по-кратко.

Резолюцията упорства висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел да координира оръжейните доставки за Киев посредством клиринговия механизъм на Европейската работа за външна активност (ЕСВД), в това число посредством самодейност на Съюза за даване на съвременни оръжейни системи като танковете „ Леопард “. Страните членки би трябвало неотложно да стартират образование на украински военни да боравят с тези оръжия.

Същевременно евродепутатите приветстват предлагането на Европейската комисия за осми пакет от наказания против Русия, който евентуално ще бъде утвърден през днешния ден от Съвета на Европейски Съюз. Те приканват ограниченията да бъдат разширени още повече. Така да вземем за пример банките „ Газпромбанк “, „ Алфа банк “, „ Росбанк “, „ Тинкоф банк “, „ Санкт Петербург банк “, Руската банка за развиване (РБР) и Далекоизточната банка (ДВБ) да бъдат изключени от разплащателната система SWIFT. Също по този начин са нужни по-строги наказания против криптосметките и криптовалутите.

Европейските институции и страните от Европейски Съюз би трябвало да засилят натиска върху Кремъл посредством спомагателни пакети от наказания. Сред тях следва да бъдат възбрана за импорт на всевъзможни високотехнологични артикули и стратегически артикули.

Екологичен потенциал желае наказания против всички членове на показаните в съветската Дума партии, заемащи постове в избираеми парламенти на всички равнища, в това число общински и районни управи.

Необходимо е страните членки да предотвратяват, проверяват и преследват всяко заобикаляне на глобите. Европейската комисия и съзаконодателите би трябвало да изготвят бързо законов режим за конфискацията на замразените вследствие на глобите активи.

Евродепутатите възобновяват апела си за неотложно и цялостно ембарго върху вруския импорт на изкопаеми горива и уран. Тръбопроводите „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “ би трябвало да бъдат напълно изоставени, с цел да се спре финансирането на военната машина на Владимир Путин с пари на Европейски Съюз.

Парламентът желае възбрана за закупуването, вноса и износа на исполин, алуминий, мед, никел, паладий, родий, необработени и обработени диаманти от Русия или през Русия за Европейски Съюз. Същото би трябвало да важи и за артикули от желязо и стомана с генезис Русия или изнесени оттова. Мярката следва да се отнася също за желязната руда и полуфабрикатите.

Освен това евродепутатите са уверени, че гърмежите по тръбопроводите на дъното на Балтийско море въобще не са инцидентно съвпадане със старта на тръбата, свързваща Норвегия с Полша през Дания. Саботажите демонстрира какъв брой е рискова зависимостта от съветските изкопаеми горива.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР