Евродепутати от всички партии защитиха Джулиан Асандж на дебат в

...
Евродепутати от всички партии защитиха Джулиан Асандж на дебат в
Коментари Харесай

Евродепутатите защитиха Асандж преди решението за екстрадацията му в САЩ

Евродепутати от всички партии опазиха Джулиан Асандж на спор в пленарната зала в Страсбург. Поводът е идното решение, което би трябвало да вземе английският Върховен съд - дали да удостовери или да отхвърли изгонването в Съединени американски щати на създателя на уеб страницата „ Уикилийкс “.

Прозвучаха предизвестия, че преследването му е опит за заглушаване на демократичната публицистика, предава БНР.Оратори акцентираха като аргумент, че разкритията му са нанесли вреди на имиджа на Съединени американски щати, откакто са уличили американската войска във военни закононарушения в Ирак и Афганистан.

Чуха се и обвинявания от страна на българския евродепутат Иво Христов, че до момента в който Европейски Съюз е угрижен поради гибелта на Алексей Навални и здравословното положение на доста съветски пандизчии, той нехае за случая с Асандж и заплахата да почине в пандиза.

" Всеки жител, подготвен да заплати цената на една демократична идея е заслужен за нашата поддръжка. Ако скърбим за Навални и мълчим за Асадж, сами подриваме моралната меродавност на Европа ", сподели евродепутатът Иво Христов.

Той прикани Ек и Екологичен потенциал да заявят поддръжката си Асандж, " както го вършат хиляди европейски жители, и то преди да е станало прекомерно късно ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР