Евродепутати и чиновници от ЕС, които отиваха на парламентарната сесия

...
Евродепутати и чиновници от ЕС, които отиваха на парламентарната сесия
Коментари Харесай

Евродепутати и чиновници от ЕС бяха блокирани с часове във влака за Страсбург

Евродепутати и служители от Европейски Съюз, които отиваха на парламентарната сесия в Страсбург, стояха блокирани няколко часа във влака поради спиране на електрозахранването във френската железопътна мрежа, заяви представителят на Екологичен потенциал Жауме Дуч, представен от Франс прес.

" Доста сътрудници са блокирани във влака, в това число заместник-говорителката на пресслужбата " Маржори ван ден Брьоке, заяви той в Страсбург.

Ван ден Брьоке пусна в " Туитър " фотоси на еврочиновници, излезли от спрелия трен на поле във Франция под буреносно небе.

" Вследствие проблем с електрозахранването влакът Талис от Брюксел до Страсбург има 240 минути забавяне. Екипите ни работят по премахване на казуса допустимо най-бързо ", заяви Талис в " Туитър ".

Stuck on our way to Strasbourg pic.twitter.com/ni2e7J1Uib
— M van den Broeke (@mvandenbroeke) 11 юни 2018 година
Инцидентът идва броени дни, откакто немската канцлерка Ангела Меркел съобщи на съвещание на Европейската национална партия в Мюнхен, че Европейският парламент би трябвало да концентрира работата си на едно място.

" Знам какви проблеми сътворявам за Франция и Люксембург (където два пъти годишно заседават министри на Европейски Съюз от разнообразни сектори), само че считам, че в дълготраен проект това не усъвършенства потенциала му на деяние ", сподели тя.

Въпросът дали евродепутатите да не стоят в Брюксел вместо да вървят един път месечно в Страсбург постоянно се повдига, само че Франция постоянно е твърдо срещу.

Всяка смяна на седалището на Екологичен потенциал би трябвало да се реши с единогласие от страните членки, само че всеки държавен началник може да има мнение по въпроса, сподели Жауме Дуч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР