Евродепутатът Светослав Малинов не е успял да участва в гласуването

...
Евродепутатът Светослав Малинов не е успял да участва в гласуването
Коментари Харесай

Светослав Малинов закъснял за гласуването за пакет „Мобилност” заради проблеми с полета

Евродепутатът Светослав Малинов не е съумял да взе участие в гласуването за пакета „ Мобилност” в Европарламента поради срив в диспечерската и компютърната система на летището във Франкфурт. Това изясни той пред bTV.

Малинов и още двама български евродепутати – Неджми Али и Николай Бареков, не са взели участие в гласуването, което дефинира пакетът да влезе в дневния ред на последното съвещание на Европейския парламент. 156 бяха гласовете „ за”, а 154 – „ против”. Така измененията, против които стачкуваха българските превозвачи, влязоха в дневния ред „ на косъм”.
Пакет " Мобилност " влиза в сряда за гласоподаване в Европарламента (ОБЗОР) Само 2 гласа не доближиха на лагера на съперниците на измененията
Малинов беше безапелационен, че ще гласоподава „ против” в сряда. „ Имам ясна позиция срещу пакета „ Мобилност” още от 2014 г.”, означи българският евродепутат. Той уточни, че няма зла предумисъл в закъснението му. „ Нито беше мое желание, нито съумях да го предвидя”, съобщи Малинов.

„ От 750 души 310 се оказаха в пленарната зала. Летището във Франкфурт беше цялостно с сътрудници евродепутати. Цялата делегация от Литва закъсня. Имаше голям проблем и в този всякакво гадаене е напълно излишно”, сподели Малинов на въпрос дали гласовете на отсъстващите български евродепутати биха били решаващи при гласуването.
Росен Желязков за гласуването на пакета „ Мобилност ”: Бесен съм от този резултат Ние не желаеме най-хубавия вид за България, а най-хубавия вид за Европа, сподели министърът
Той добави, че в пакета са заложени текстове, свързани с връщането на транспортните средства и надлежно задължаването за отмора на водачите, които са особено измислени, с цел да понижат конкурентоспособността на българските автопревозвачи.

По думите му има огромни благоприятни условия за опозиция. „ Убеден съм, че на по-късен стадий наложителното връщане на транспортното средство в страната, където е записаната компания, ще отпадне”, акцентира Светослав Малинов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР