Евродепутатът Сергей Станишев заяви, че се връща в България.Тези европейски

...
Евродепутатът Сергей Станишев заяви, че се връща в България.Тези европейски
Коментари Харесай

Станишев заяви, че се връща в България

Евродепутатът Сергей Станишев съобщи, че се връща в България.

" Тези европейски избори са извънредно значими, бих споделил даже съдбовни ", разяснява евродепутатът Сергей Станишев - член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.



" Тези европейски избори могат напълно да бъдат захлупени от грозната национална акция, на която към този момент сме очевидци и евентуално няма да доведат до диалога какъв Европейски Съюз желаеме и нашето място в него, счита той.

Според Станишев е належащо Европейският съюз да се промени и акцентът в тази смяна би трябвало да се постави върху икономическото развиване. Той означи, че имаме безусловно нова геополитическа обстановка и пълномащабна война на европейския континент, а делът на брутния вътрешен артикул на Европа редовно понижава и към този момент е 16% от международния. 



" Не съм имал никакви подозрения, че от това управление на Българска социалистическа партия няма да бъда препоръчан в евролистата ", разяснява още Сергей Станишев. Той уточни, че първи в Българска социалистическа партия, още през 2018 година се е противопоставил на " изкорубването на лявото ", прогресивното и европейското наличие и подмяната на Българска социалистическа партия с " консервативно ляво ".

" Бях наясно, че това ще има политическа и персонална цена, бях и съм подготвен да я платя, тъй като това са моите персонални убеждения ", съобщи Станишев.

" През последните години отговорностите ми бяха най-вече в Европа, по тази причина имах по-малко интензивност в България, само че се завръщам ", сподели евродепутатът.

Станишев разяснява, че дали ще продължи в политиката е функционалност на това дали ще усети, че има социална нужда за друга политика от това, което виждаме през днешния ден, и хора, които са подготвени да тръгнат в тази посока. Той посочи, че това не е непременно, само че не го изключва.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР