Евродепутатът Радан Кънев е номиниран за председател на Демократи за

...
Евродепутатът Радан Кънев е номиниран за председател на Демократи за
Коментари Харесай

Радан Кънев е номиниран за председател на ДСБ |

Евродепутатът Радан Кънев е номиниран за ръководител на " Демократи за мощна България ". Самият той обаче още не е решил дали ще одобри номинацията. Вчера стана ясно, че общинската организация на ДСБ в Сливен е издигнала кандидатурата на Кънев на отчетно изборно-събрание. Според източници от партията се чакат и други номинации за Кънев.

" Нямам отговор още. Малко безсънни нощи са за мен по тематиката ", разяснява Радан Кънев пред OFFNews. 

Изборът на ръководител на ДСБ ще се състои на оповестеното за 12 февруари Национално заседание на партията. Мандатът на настоящия водач ген. Атанас Атанасов и на националното управление изтече през предходната година.

" Въпреки положените старания резултатът ни на тези избори е слаб, за което поемам персоналната си отговорност ", написа след изборите Атанасов във фейсбук профила си на 15 ноември м.г. 

" На 12 февруари ДСБ избираме нов ръководител и ново управление на партията. Радвам се, че структурите на партията са дейни и издигат своите номинации. Това демонстрира, че освен са съпричастни, само че и имат своите хрумвания и оферти за бъдещето на ДСБ. Радвам се също по този начин, че ще има същински избор, тъй като по този начин приляга на една демократична партия. Знам, че ДСБ може доста повече и се надявам на 12-ти да създадем смела поръчка за това! ", написа във фейсбук зам.-шефът на ДСБ Цецка Бачкова към новината за номинацията на Кънев. Очевидно Кънев има поддръжката и на втория заместител в ДСБ Димитър Сяров, който е от Сливен. 

Атанас Атанасов също ще се кандидатира още веднъж за ръководител, както се разбра от негов коментар след изборите. Друг евентуален претендент е дългогодишният водач на партията за регион " Лозенец " Елена Спасова, която разгласи в края на предходната година с обява във фейсбук, че ще се кандидатира за поста. 

Кънев беше ръководител на ДСБ само че подаде оставката си през март 2017 година поради неприятния резултат на обединението " Нова република " на парламентарните избори. В нея с изключение на ДСБ, влизаха още " Съюз за Пловдив " и Българска демократична общественост " и получи 2.48% на вота. Коалицията беше основана небрежно, откакто от новосъздадената партия " Да, България " не пожелаха да се коалират с ДСБ за вота и също останаха отвън Народното събрание. Двете партии се сплотиха дружно със " Зелено придвижване " през април 2018 година в " Демократична България ". През идната година, на изборите за Европейски парламент, обединяването съумя да излъчи един евродепутат - Радан Кънев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР